Low carb fitness lasagne

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 28. marca 2014

Alebo lasagne bez lasagní - výborné, ľahké a diétne. www.fitrecepty.blogspot.sk

8
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1 bal. napr. veselá krava štíhla (140g)
1 bal.
1 bal.
1 ks
1 kocka
2 strúčiky
250 g
150 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme lasagne. Vajíčka rozbijeme do väčšej misky a pridáme syrčeky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej ( stačí 1 PL pred prvou palacinkou) a postupne vyprážame tenké syrové palacinky.

  2. 2

    Kým sa pomaly robia palacinky, ošúpeme si cukety a škrabkou z nich narobíme pásiky, ktoré dáme do väčšej misky, osolíme a necháme odstáť nech trošku pustia šťavu. Keď sú palacinky hotové prejdeme na mäsovú plnku. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Pridáme nadrobno nasekané kuracie prsíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Potom pridáme masox, cuketu, z ktorej sme vytlačili prebytočnú šťavu, lúpané paradajky, oregano a štipku čili. Všetko dobre premiešame a restujeme kým je mäsko hotové.

  3. 3

    Bešamelovú omáčku si pripravíme veľmi jednoducho - dobre rozmiešame ricottu s mliekom, aby vznikla hladká hmota. Plech vymastíme maslom a na spodok dáme vrstvu nášho bešamelu. Nasleduje vrstva palaciniek a vrstva mäsa. Takto postupne navrstvíme celé lasagne. Na záver dáme bešamelovú vrstvu a hojne posypeme strúhaným nízkotučným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C a necháme zapiecť dozlatista asi 30 minút. 1 porcia obsahuje: 9g tuku, 23g bielkovín a len 5g sacharidov.

Diskusia k receptu

tiginko
podľa mňa máš chybu v nadpise nie? Zrejme si myslela low... a oprav si v surovinách tie veselé kraba na veselé kraby...síce túto verziu fosforeskujúcich taveňákov nepoznám, ale pevne verím, že budú zdravšie ako tie veselé kravy
livinka
použiť namiesto klasických lasagní vyprážané syrové palacinky (ešte k tomu z hnusných tavených syrov) a nazvať to "diétne".. no neviem neviem..
iwuska
tak vymente masox za vyvar a taveny syr za nizkotucny kvalitny struhany syr a lyzicu jogurtu a bude to ok. strasne to obcas prezivate. ale ano, autor/ka by mohol/a mat tolko chochmesu, ze si aspon precita, aky skvost vypusta do sveta, co sa tyka preklepov.

a ano, z tejto podoby lasagni vam zadky maju mensi predpoklad rast. upozornujem, ze netvrdim, ze su zdravsie ani lepsie, ale pre urcite ucely je to fakt vhodny recept a dobry napad, takze nechajte uz na inych, co si vyberu.
macakika
kolko ludi ,tolko chuti,mne sa to zda zaujimave a ked to niekomu nesedi tak nech sa radsej vyhne trapnemu komentovaniu,ze ano damy dokonale ......
katyperry31
Takže chyby sú opravené, písala som to už spamäti a nejak som tie preklepy prehliadla, stane sa... dnes keď som sa prihlásila našla som tu vaše upozornenia, takže ďakujem ste zlatí....ak ešte nájdete nejakú chybu napíšte..no a čo sa týka toho či je tento recept zdravý a diétny - pre mňa áno, oproti originálu určite, a ak niekoho inšpiruje budem rada, pokojne si ho upravte podľa vlastných preferencií. Keď sa vám nepáči jednoducho si nájdite iný alebo vymyslite vlastný.
tiginko
my chceme hlavne tebe dobre @katyperry , lebo sú ľudia, ktorým nevadia okrem iného aj tavené syry a samozrejme je ich vec čo jedia. Ale nehnevaj sa, u niekoho, kto chce propagovať zdravú stravu, dokonca aj má na to vlastnú stránku, by sa takáto ingrediencia nemala vôbec vyskytovať. Neviem, či to robíš z nevedomosti, ale ak áno, skús si niečo naštudovať na internete o škodlivosti taviacich solí a hádam sa tvoje inak pekné recepty stanú zdravšími.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia