Hovädzie zadné s americkými zemiakmi

littlechoco - fotkalittlechoco, 28. marca 2014

Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som veľmi zvažovala ako ho pripraviť tak, aby Zobraziť celý popisKedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som veľmi zvažovala ako ho pripraviť tak, aby to stálo zato:). A tiež tak, aby sa priateľ oblizoval až za ušami :).

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
300 g
1 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Mäsko som umyla, nakrájala,naklepala a na 12 hodín naložila do marinády (olivový olej, pretlačený cesnak, kvapka citróna, korenie na steak ...soľ som nedávala nakoľko som sa dočítala že do marinády sa dávať nemá).

  2. 2

    Na druhý deň som mäsko pred samotnou prípravou ešte jemne osolila. Na panvici som roztopila bravčovú masť a každý plát mäsa som z oboch strán na prudkom ohni rýchlo osmahla. Potom som mäso z panvice vybrala a dala nachvíľku "odpočívať" na tanier, kým som vo výpeku, ktorý z mäsa na panvici ostal osmahla nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a slaninu. Po rýchlom orestovaní týchto ingrediencií, som pridala naspäť na panvicu všetko mäsko a všetko som zaliala vývarom. Prikryla som panvicu pokrývkou a nechala dusiť cca 1h 45min.

  3. 3

    Zatiaľ čo sa mäsko dusillo som sa pustila do umývania zemiakov. Šupky som dôkladne umývala pod horúcou vodu, prípadne pookrajovala nepekné časti (jednoznačne vyhlasujem za najotravnejšiu činnosť celého receptu, hlavne ked máte malé zemiaky ako ja). Potom som si zemiaky nakrájala na mesiačiky a okorenila špeciálnym korením na americké zemiaky (zn.Alnatura) - bez glutamánu sodného a inej "chémie" . Zapekaciu misu som si poriadne "vytrela" bravčovou masťou a vložila zemiačiky. Piekla som ich cca 50-60 minút, počas pečenia som zemiačiky poprevracovala a pridala do nich ešte masť. Vytiahla som ich vtedy ked nám už krásne rozvoniaval byt a boli na povrchu zlaté.

  4. 4

    Nakoniec som všetko naložila na taniere a ešte poliala trošku výpekom z mäska. Mňam ! :)

Diskusia k receptu

mariamka
tvoj recept sa mi velmi paci a aj si ho ukladam na zrealizovanie, verim, ze sa priatel olizoval :) tie zemiaky, to je fakt otrava, uz by mohli vymysliet jednovajecne :D
frezia68
Vítaj na Vareche a hoci sem chodím nepravidelne,pozriem si Tvoje recepty.Lebo mám rada mladých ľudí,ktorým záleží na zdravej strave a aj tento recept sa mi páči a robievam podobne s obmenami :-)
littlechoco
Dakujem vám dievčence :-) som štastná že prvé komentáre ktoré som tu dostala sú také milé a pozitívne.
tekulka
Konečne som si našla čas, aby som Ti povedala, že tento recept patrí k jedným z najobľúbenejších jedál našej rodiny. Zrovna dnes ho zase pripravujem na obed.
Vďaka Tvojmu receptu mi deti začali jesť aj hovädzie mäso. :-)
Ešte raz veľká vďaka za recept.