Zeleninové taco

dorenika - fotkadorenika, 25. marca 2014
Zeleninové taco
Foto: dorenika

Klasické tacos som obzvláštnila trochou zeleniny a výsledok bol skvelý.

7
porcií
5 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
2 ks
15 ks
2 plechovky
2 plechovky




Postup

  1. 1

    Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na olejoi,pridáme mleté mäso a keď zhnedne pridáme nakrájanú zeleninu.Zmes zalejeme fazulami aj s nálevom,rajčinami a ak je treba pridáme aj trochu vody.Okoreníme,osolíme a necháme variť na miernom ohni 1-1,5 hodiny.Občas premiešame.

  2. 2

    Taco korenie môžete použit kúpene alebo si ho vzrobiť doma.Pouzijete: 1PL chilli,1KL soli a korenia,1/2 KL cesnakoveho prašku,cibuloveho prášku,papriky a oregana a 1 a 1/2 KL kmínu.

  3. 3

    Keď je mäsová zmes hotová naplníme ňou kukuričné mušle ktoré predtým ohrejeme 2-3min v rúre.Možeme podávať s guacamole,kyslou smotanou alebo rajčinovou salsou a strúhaným syrom. Poprípade uhorkovým šalátom tak ako ja. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

evanaaa
Dalo by sa vyskúšať, len sa mi zdá dlhé to varenie mletého mäsa a zeleniny, ešte k tomu je fazuľa paradajky z konzervy, tak by to malo trvať tak trištvrte hodiny, nanajvýš hodinku. Ale dobre to vypadá, skoro mi to pripomína Chilly con carne.
dorenika
@evanaaa ono by mozno stacilo akurat ja som tam doliala vody a pustila mi ta cuketa a bolo to moc tekute tak som to musela dlho varit,plus mam fobiu z nedovareneho masa :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia