Pasula s lečkami

nalpa - fotkanalpa, 11. marca 2014

Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov.Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz . V jeho recepte spominal na Pasulu s leckami. U nas Zobraziť celý popis Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov.Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz . V jeho recepte spominal na Pasulu s leckami. U nas doma sa varila takto. Co rodina to podobna Pasula. Len cesto bolo vsade rovnake. Domace. Hnetene. Na male stvorceky rezane . Najprv sa reze na rezance, potom sa nozom stvorec reznacov otoci a ten sa nareze na stvorceky-lecky ..na l makcen. Lecky sa uvaria osobitne. Davaju sa do polievky az pri stolovani tak aby lyzica stala. Dobru chut :)

Suroviny

1 - 2  šálky
1 - 2 ks
1 - 2 ks
1 ks
1 maly
trošku
štipka
podľa chuti
 kto rád
 na záprazku
1  PL (olej)
1  PL
1/2  ČL




Postup

  1. 1

    Fazulu zalejeme vodou asi tak 3–3,5 litra vody. Pridame korenie a nechame varit az zacne vriet, teplotu stiahneme a varime pozvolna. Az bude uvarena viac ako z polovice, pridame zeleninu, osolime.

  2. 2

    Ked sa uz uz dovara pripravime zaprazku/zasmazku. Na masti oprazime nakrajanu cibulku do zlatava, pridame 1 PL hl.muky, oprazime, stiahneme, pridame mletu sladku papriku a este take vriace vlejeme do vriacej polievky a pomiesame , Nechame chvilku prevriet. Pridavam aj nasekany zeleny petrzlen.

  3. 3

    Podavame ako vyvar s cestovinami leckami. Dobru chut :)

Diskusia k receptu

hirneolka
My si do toho este na zjemnenie nalejeme sladke mlieko,mnamka. Pri najblizsej ceste domov si od maminky vypytam :-)
denyany
V podstate takmer identickú polievku varievam aj ja, aj moja mama, len do zápražky nedávame múku. Dobre, že si fazuľu pripomenula, dávno som ju nevarila. A s tým mliekom si to neviem predstaviť, @hirneolka , ale na malej porcii vyskúšam.
zinnajdha
@denyany : keď nedávate múku do zápražky, čo teda dávate do zápražky ? Ja som naposledy robila "pasuľu s ľečkami" tak, že som osobitne predtým rozvarila jačmenné krúpy - tie najjemnejšie- a pridala som aj trochu pohanky. Nebola zápražka. Bolo to veľmi- veľmi chutné.
medulienka122
takú polievku s lečkami som naposledy jedla u mamky, moji "popaňeti chlopi" to nechcú, ja to milujem, @nalpa , dobre som sa zasmiala na "profilovke" :D
nalpa
medulienka122, hlad je najvacsi pohan a ti moji tiez popaneti chlopi ked dojdu jak pohania tak aj pasulu s leckami zhltnu jedna radost..a ked uz maju brucho plne a len tak odfukuju az potom im dojde na com si tak posmakli ;-))
zinajdha, aj ja davam krupy, kost od sunky a pridam zemiaky namiesto cestovin a fajnova je s krupkami a ked smrdi za soudrou este lepsia,,mavam
hirneolka, to so sladkym mliekom som uz pocula ..ale kdeze sa to tak pripravuje si za svet nespomeniem... u nas sa pripravuje so smotanou na kyslo a pasula na kyslo to je uz predsa len ina vara,,,mavam
hirneolka
@nalpa ja som z uplneho vychodu,okres Snina. Tam si kazdy cvkrne do taniera kolko ma rad ;-) vari sa bez mlieka
anina6
takúto "fasuľu s ľečkami" varím aj ja, a tiež k tomu robím domáce lečky. vynikajúca polievka a teraz v pôste veľmi vhodná na piatok.
mariamka
tak teda dnes je P(h)asuľa :) uz to chcelo zmenu, stale mame nakyslo, tak dnes bude tato vychodnarska, aj ked bez ľečkov :) uplne skvele citanie, aj ked clovek iba tusi :))
mariamka
tak uz je na svete :) som urobila taku fintu, slaninu na platky som oprazila a dala varit k fazuli, k zaveru este udenu klobasu prehriat, vraj parada tu pocujem :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia