Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu fotorecept

monnikka - fotkamonnikka, 9. marca 2014
Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept)
Foto: monnikka

Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

Suroviny

6 ks
2 ks
40 g
4 PL
180 g
180 ml
1 ks
2 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Celozrnné rožky nakrájame na kocky, pridáme popraženú cibuľu, nahrubo postrúhané tofu, posekanú petržlenovú vňať, pažítku, soľ, tebi droždie /nemusí byť/, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajce, múku, rozpustené maslo.

    Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dobre premiešame a necháme odležať. Ak sa nám zdá zmes príliš mokrá pridáme múku alebo strúhanku, ak naopak príliš suchá pridáme mlieko, záleží aké sú rožky, teda ako popijú tekutinu.

    Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masy urobíme guľky a vložíme do vriacej osolenej vody na 15 minút.

    Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme...

    Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Guľky obalíme v múke a opražíme na oleji do chrumkava. My si ich dávame do hotovej špenátovej alebo brokolicovej krémovej polievky alebo podávame len so zeleninovým šalátom a dresingom.

    Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z tejto dávky mi vyšlo 28 ks knedličiek.

Diskusia k receptu

malusa
Zaujimalo by ma prečo sa varia a potom aj smažia?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia