Domáci jogurt denne na stole

kikili - fotkakikili, 6. marca 2014
Domáci jogurt denne na stole
Foto: kikili

Vzniklo to z núdze a osvedčilo sa to -miesto jogurtu a miesto kyslej smotany

2 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Hrnček mlieka necháme zhustnúť
    a) samotné mlieko..
    b)do mlieka dáme aj 1-2 lž. jogurtu,
    a+b) kto chce môže sladiť. Bude to sladké. -obsahuje viac kalórii. keď sa ponáhľate a je doma chladnejšie, môžete prikvapkať citrónovú šťavu

  2. 2

    záleží od teploty, za 1-2dni to zhustne, môžeme zjesť 3/4 a doliať mliekom. Na druhý deň máme novú "dávku".

  3. 3

    Poznámka: Z mlieka a zo smotany sa usadzujú škodlivé látky v črevách (zahliennujú), ale Ca potrebujeme, -to neplatí na kyslé mliečne výrobky, ako acidko, kefír, tvaroh, cottage, -
    náš tip: hrnček mlieka zhustne samotné alebo s jogurtom "skrížené" za 1-2 dni.. necháme v tom aspoň 1/5 -inu a dolejeme mlieko. Môžeme to opakovať stále dokola.. Na druhý deň to zhustne znova. Je to výborné ,pre fungovanie čriev ( aj šťava z dom.tvarohu (kyška?). Preventívne alebo po antibiotikách , napravuje črevnú flóru. po 40ke, keď sa spomaluje trávenie..

  4. 4

    Mlieko z krabice napr.Coop 1,5%- je už pasterizované, stačí naliať do pohára. Mlieko z automatu treba tepelne upraviť..zohriať na 80 st.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
uz zas?
mlieko z krabice, ci uz Coop, Tesco, Kaufland, alebo neviem ake este, by som k vyrobe jogurtu nepouzil.
gabrielka
Robím tiež doma jogurt, jednoduchý recept, 1 l mlieka kravského z automatu prevarím, zamiešam 2 lyžice jogurtu bieleho-môže byť aj viac /najlepší Hollandia, prípadne nejaký bio/ nechám to vychladnúť na približne 60 stupňov, nalejem do pohárov a zabalím na celú noc do periny. Ráno mám jogurt hotový.
1x anilah
tiginko
nuž ani ja som celkom nepochopila, zvláštny recept. Nechcela by som podľa neho robiť jogurt, sorry @kikili
vanilka111
prečo sa sem snažíš napchať náhradný recept ,ktorý nie je ani vhodný a nie je ani lepší ako ten vymazaný? krabicové mlieko ani mliekom nie je..
evanaaa
No, krabicové mlieko nikdy nezkysne, len zosmradne, alebo sa zrazí. Kyslé sa dá spraviť len z čerstvého, nepasterizovaného, veru tak. Inak, pre ostatných, neviem, čomu nerozumiete, postup je jasný, ale nie dokonalý úplne .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia