Tvarohovo-šľahačková torta

prhlavka - fotkaprhlavka, 28. februára 2014
Tvarohovo-šľahačková torta
Foto: prhlavka

Pre synovca, nebolo veľa času na výzdobu, ale výborná bola!

Suroviny

Cesto piškótové:
10 PL
10 PL
10 ks
4 PL
1/2 bal
Plnka:
2 ks
2 ks
1 ks
5 ks
podľa chuti
podľa chuti
z 1/2  citróna
 na potretie
1 balenie
2 ks
3 ks
40 g
4 balenia




Postup

  1. 1

    Cesto: oddelíme si žĺtky od bielkov, žĺtka vymiešame s kryš. cukrom a postupne pridávame počas šľahania vodu po lyžiciach až kým sa nám cukor neroztopí a nevznikne žĺtková pena. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do tuha, zvlášť do nádobky si po lyžiciach navážime múku a kypriaci prášok a rukou premiešame, následne polovicu múky s kypr. práškom vmiešavame do žĺtkovej peny a pol snehu s bielkov a potom zvyšok múky s kyrp. práškom a na koniec zvyšok snehu. poriadne si vymastíme formu a vysypeme múkou, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhratej rúry.

  2. 2

    Plnka: Dva jemné tvarohy (spolu 500g) a jedno balenie mascarpone (250-300g), štyri vanilkové cukry, šťava z citróna, kôra a kryšt. cukor podľa chuti, všetko spolu dobre vymiešame metličkou, ručne. Zvlášť vyšľaháme 2 šľahačkové smotany so stužovačmi a vanilkovým cukrom (1ks) vyšľaháme do tuha. Následne premiešame tvarohovú masu so šľahačkou a máme hotový ľahký, svieži krém, ktorý je dosť hustý a nepotrebujeme ani želatínu.

  3. 3

    Hotový, vychladnutý korpus som prekrojila na 3 časti, a vrstvila: džem, lesné ovocie, plnka, korpus, džem atď. Necháme si plnku i na potretie celej torty. Dáme si roztopiť bielu čokoládu s ozaj kúsokm cery, biela čokoláda je redšia, a namáčame piškóty do polovice, poukladáme na tác a dáme schladiť do chladničky, aby nám pekne stuhli. Následne ukladáme jednu vedľa druhej po obvode torty a zafixujeme ľubovoľnou stužkou. Vrch polejeme zvyškom bielej čokolády a dáme stuhnúť a ľubovoľne do zdobíme. Dobrú chuť :D Poznámka: ak by ste mali problém zohnať mascarpone v Lidli ho majú.

Diskusia k receptu

jozka2
mas tu torticku krasnu,podla ing.aj chutnu.
eviana
Je dokonalá, synovec musel byť nadšený :)
katkat
krasna ozdoba, ze to je Pingu? to bol moj favorit ked som bola mala.. aj teraz by ma takato pekna torta potesila, synovec musel mat radost :)
elysa
vyzerá krásne a podľa všetkého musela byť chutná...
prhlavka
@medovnicek dneska budem také moravské piecť keď sa obed dovarí, to bude také podľa Vášho gusta :D a ďakujem za pekné slová ženušky :D @elysa @katkat @eviana @jozka2....spoznal , že to bol pokus o Pingu hneď medzi dverami sa potešil, ako ju zbadal, to mi stačilo k radosti a po rozkrojení a koštnutí skonštatovali, že sa môžem vydávať, tak to vždy poteší :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia