Zapekané vajcia na zelenine fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 25. februára 2014
Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept)
Foto: kecemis

S tymto jedlom som sa po prvy krat stretol v mexicu. Bolo osviezujuce, lahke a stiplave. Zaroven tento recept ponuka vela moznosti od uplneho Zobraziť celý popisS tymto jedlom som sa po prvy krat stretol v mexicu. Bolo osviezujuce, lahke a stiplave. Zaroven tento recept ponuka vela moznosti od uplneho veganstva az po masove variacie.

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3/4 ČL
3-5 PL (najlepšie olivový)
1 ks
2 ks (feferónka)
2 ks
4-6 ks
1 ČL alebo sušený 1/2 ČL
1/2-1 ČL
500 ml
4 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajany na mensie kocky som dal na papierovy obrusok a posolil.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pocas potenia sa chudaka baklazanu, som si nakrajal nadrobno paprika, jalopeno, cibulu, cesnak som pretlacil a otvoril som si paradajkovu konzervu.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriaty olej v panvici som dal vypoteny baklazan. Restoval som ho priblizne 5 minut.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som cibulu, paprika, jalopeno a cesna. Za castejsieho miesania varim asi 5 minut. Potom som pridal rozmarin a cervenu udenu paprika, pripadne sol a miesal este asi minute.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridal som paradajky, ak je treba tak troche vody. Ja som pridal asi 150 ml. Obcas zamiesam a varim asi 10 minut.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked mi zmes dostatocne zhustla premiestnil som ju do vhodneho plechu, v mojom pripade som pouzil stvorcovy plech na pecenie. Do zeleniny som lyzickou spravil priehlbeniny do ktorych som dal vajicka.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypal som ich potom postruhanym syrom a dal zapiect do predom vyhriatej rury na 200 stupnov. Priblizne 12-15 minut. je na vas ci chcete mat zltka uplne tuhe alebo polotekute.

    Zapekané vajcia na zelenine (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
toto moze byt dobre, no ale ja si myslim, ze vegan ti vajce nebude jest, ibaze by bolo sojove :-)
rea1
toto je jedlo ako stvorené pre mňa. píšem ti veľké +, hviezdičky som pridala a spravím si zajtra na večeru. :-)))
tiginko
paráda, toto sa mi prevelice páči, už viem, čo urobím najbližšie ako rýchlu večeru. Jalapeňo síce nemám, ale dobré budú aj čili papričky... @kimlo jedine, že by sa jednalo o kanibala, ale to asi potom nebude vegan...@afataga veď vegan by si dal bez oné
tiginko
no neviem, či najbližšiu, podľa toho kedy najbližšie zoženiem baklažán
rea1
neviem, čo ste takí fajnoví. veď bežne jedávame (poniektorí) sójové mäso - tak čo ste ešte v živote nevideli sójové vajco? ts, ts, ts. bezalkoholové pivo, bezcholesterolová slanina, gaštanové pyré z fazule, jogurty a párky, ktorým sa o krave či svini ani nesnívalo, platonická láska ... a oni tu budú pochybovať o veganskom vajci. kam ten národ speje. :-))) ale recepis sa mi páči.
tiginko
daj pokoj s vidlami, to nie je nič pre moje rúčky :-)
kukulienka71
Ttot jedlo sa mi celkom pozdáva,ale ja si štipľavé nedám,potom necítim iné chute.Baklažán a paprika s vajcom mi veľmi chutí.@tiginko ,máš super jarnú profilovú fotku,pohodička na slnkom ohriatom kameni:-),KK
hanak
Recept sa mi celkom páči, ponúka fakt veľa možnosti. Len tak teoretický: keby som do sliepky štopal aspoň mesiac len napríklad sóju, nezniesla by mi nakoniec od zúfalstva sójové vajíčko?
kecemis
Vdaka za komentare. Len tak na okraj, tento recept bol zaradeny ako vegetarian a nie vegan. Spominam len, ze ponuka mmoznost od vegan po mesozrave. Uz som bol raz pouceny v minulosti na vareche co je veganstvo, ked som omilom zaradil nespravne recept. Citil som sa vtedy ako masovy vrach. Ale je dobre, ze sa zabavame, tak to ma byt. Vzdy lepsie ako sa hadat, ci velke alebo male a. @hanak nie som si isty ci by to bolo sojove vajicko, ale za pokus to stoji. Ak to vyskusas, mozno este budeme o tebe pocut ako o novom veganskom Micurinovi.
sovka62
Chachááááá, ale ste ma pobavili. Recept výborný, ukladám na leto, keď bude surovín plný trh a aj preto, že kým to leto nastane, budem sa baviť vašimi komentármi.
eviana
@kecemis , opäť zásah do mojich chutí - a hneď plný zásah... Ukladám a isto vyskúšam, z tohto receptu bude nadšené aj moje mláďatko, vajcožrút je to prvoligový... a ja zasa budem spokojná, že som do neho aj kopec zeleniny napchala :) Ďakujem za super inšpiráciu :)
hanak
@kecemis , chystám sa na dôchodok a plánujem aj chov sliepok. Budem sa snažiť Mičurinovať, takže približne o rok dám vedieť, ako som pochodil ;-)))
hanak
@kecemis , kľudne by som počkal tých pár rôčkov, ale uznaj, Žilina a Calgary, to je trošku od ruky. Ale vajíčka Ti pošlem, to Ti sľubujem, ak budu sójové, to Ti prisahám!!!!
simona11
Super, mám jeden zvyšný baklažán, bude večera!
Dávam si do kuchárskej knihy :)
hanak
@kecemis , samo že som kámoš, veď už len pri pohľade na Tvoje profilové foto musí srdce zmäknúť ako......teraz fakt neviem, k čomu to prirovnať. Aha, mám dvoch psíkov, ktorým som práve zalieval granule vriacou vodou. Za chvíľu krásne zmäkli, potom im tam pridám trochu z mäsovej konzervy, je to bašta. Tak asi tak, pri pohľade na Tvoje profilové foto, zmäkne srdce, ako granula, zaliata vriacou vodou. Momentálne ma nič múdrejšieho nenapadá.
afataga
@hanak to je pre mna velka pocta, dufam, ze ti nebude chybat :-) a nekrm kury sojou
pusta
krásna a zdravá úprava zapekaných vajec.
*****
kecemis
@hanak si stastny to majitel psov. Ten moj maly (2.3kg) stary (totalne hluchy a chyba mu polovica zubou) terorista by to nejedol. Len raz som mu to pripravil a pozrel na mna akoze odkial prichadzas, cudzinec. @afataga a ako chces mat sojove vajce? Ine je to uz s dalsou generaciou sojovych kureniec.
katka78
@hanak :D :D :D "srdce zmäkne ako granula zaliata vriacou vodou." Dostal si ma do kolien. Myslela som, že to len môj "romantik" dokáže takéto dávať. Vidím, že je vás viac :-)
afataga
to uz si radsej dam tie granule zaliate vodou ako sojove vajco :-)
hanak
@katka78 , vidíš, aj tak sa dá. Sme tu, aby sme sa takto bavili a nie sa hádali o malichernostiach. Recept od @kecemis sa mi fakt páči, tak som sa rád zapojil do debaty. A tie granule? To ma fakt napadlo len v poslednej chvíli, lebo som ich práve pripravoval a momentálne som nevedel, čo rýchle zmäkne. Aj keď teraz už viem veľa príkladov, ale to sa moc nehodí tu na varechu. "Romantikov" je veľa, len sa treba poobzerať. Povedal by som, že v každom z nás drieme romantik, len ho treba trošičku prebudiť. Samozrejme opatrne.
marianne
jeden recept lepsi od druheho:-)...a v lete sa da aj s cerstvymi paradajkami robit
kecemis
Ano da sa, ale ked ja za mladi hlupak som povedal mojemu lepsiemu ja, ze budem pracovat na zahrade iba prvy rok, kym ju celu nezabetonujem.
medovnicek
postupne pri čítaní receptu sa mi tento recept stále viac a viac páčil, musí to byť mňamka, super
mariamka
taketo "lahke" citanie na vecer sa mi paci :) a recept zvlast, jednoduchy a chutny, bez zbytocneho potenia, az na ten baklazan :)
hanak
@kecemis , nerád to priznávam, ale asi mi to moc nepáli. Čo si myslel tým komentom o 18.56?
kecemis
@mariamka som rad ze si sa pobavila pred spanim. Dufam, ze sa ti bude lepsie zaspavat s myslienko, ze sa baklazan piti namiesto teba.
@hanak to nic. To bola reakcia na @marianne a na cerstve paradajky.
hanak
@keckemis , dik za odpoveď, už som zmúdrel. Prosím Ťa, a kolko je u Teba teraz hodín? Lebo nám už pomaly treba ísť spať, ale som rád že si zareagoval. Ináč, ja spať nemôžem, lebo som v práci. To je vymoženosť.... Ale to moji manažéri nemali by vedieť, keby som ja nevedel o nich veci, ajajaaaaj!!!!
kecemis
@hanak ja tiez este pracujem. My tu zaostavame 8 hodin. Cize ked toto pisem mame 16:10
hanak
No tak fain, @keckemis , my tu teraz máme 0,15 hod. po polnoci, a ďakujemTi za debatu. Fakt, som rád, že som si s Tebou pokecal...... A teraz čooooo? Mám Ti popriať dobrú noc? Nie! Prajem Ti pekný koniec toto dňa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia