Kalerábové hranolčeky

vanesalinson - fotkavanesalinson, 23. februára 2014

Moja obľúbená večera :)

2
porcie
25 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 PL
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si kalerábočistíme, nakrájame na tvar hranolčekov, zľahka ho posolíme a necháme v miske odpočívať aspoň 20 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Tú potom zlejeme a kaleráb môžeme ešte umyť.

  2. 2

    Rúru si predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie.

  3. 3

    Na tanieri si zmiešame múku a koreniny (tie môžete použiť podľa vlastnej chuti). My sme to robili tak, že múkovú zmes sme naraz vysypali na všetky hranolčeky a potriasli miskou, ale ak sa vám chce, môžete ich obaľovať po jednej. Rozložíme ich na plech a dáme piecť na cca 20-30 minút. Ja ich jedávam s bielym jogurtom. :)

Diskusia k receptu

hubata
Zelerové hranolky sú dobré, kalerábové som ešte neskúšala, takže pre zmenu chuti môžme vyskúšať aj gigantové....
eviana
Stoji za vyskúšanie, kaleráb milujem, síce najradšej surový, ale prečo neskúsiť aj toto... ukladám a isto skúsim :) 5*
cien
Ja robievam cukinové a balkažánové hranolky a sú vynikajúce. Obalujem ich v zmesi ktorú som si sama vymyslela a namiešala. Zmesi mám dve na obmenu. Sú netradičné a velmi chutné bez papriky :-)
rea1
ó áno, kaleráb je v chladničke, robím z neho všetko možné - dusím ako kapustu, plním, zapekám, vysmážam ... hranolky som ešte neskúšala, tak určite v dohľadnej dobe spravím. a prichutený jogurt k tomu, veľmi sa mi tvoj recept pozdáva, rozhodne ho vyskúšam. :-)
mariamka
ty si sikovna, ze taketo zdrave veci vymyslas, realizujes, aj pre mna je to neznama chut, stoji za vyskusanie :)
skjaninka
Ahoj Vanesalinson. Prečo kopíruješ recepty zo stránok fitnessguru.sk alebo fitnessrecepty.sk.....obe stránky a recepty na nich sú vlastníctvom Dominiky, autorky a od teba je prinajmenšom drzé, že aj keď ich vkladáš pod svoj výtovr, tak by bolo fajn udať zdroj.
veronikahu
Tekvicové hranolky:
1 kg tekvice na pečenie,
2 vaječné bielky,
celozrnná strúhanka,
soľ, oregano,
arašidový olej,
dressing:
150 g bieleho jogurtu,
2 strúčiky cesnaku,
soľ
Rúru som predhriala na 200 stupňov a plech som si vyložila papierom na pečenie. Tekvicu som si ošúpala, nakrájala na hranolky a premiestnila do hlbokej misy. Potom som tekvicu zľahka poliala arašidovým olejom a osolila. Do ďalšej misky som si pridala bielky a rozšľahala ich. Strúhanku som si vysypala na tanier, do ktorej som vmiešala oregano. Tekvicu som najprv obalila v bielkach a následne obalila v strúhanke.
Z jednej strany som ich piekla 10 minút, potom som ich vytiahla, obrátila na druhú stranu a piekla ďalších 10 -15 minút.
Dressing je ešte jednoduchší. Všetky suroviny zmiešame a podávame.
zdroj  www.fitnessguru.sk/#...
!114-tekvicove-hranolky-s-cesn/c10bu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia