Losos so sezamom a zeleninou fotorecept

mimit - fotkamimit, 20. februára 2014
Losos so sezamom a zeleninou (fotorecept)
Foto: mimit

Uvarit rychlo, zdravo a chutne, to bol dnes moj ciel. Snad inspirujem aj niekoho z vas, mili varechaci.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 ks
1/2 ks
4 ks stredné




Postup

  1. 1

    Zeleninu som robila v parnom hrnci. Na spodne poschodie som dala zemiaky nakrajane na male kocky. Nesolila som ani zemiaky ani ostatnu zeleninu. Na druhe poschodie parneho hrnca som najskor skrabkou na zemiaky "naskrabala" cele pasy z mrkvy, na to rovnako z cuketky a na vrch som dala ruzicky brokolice.

    Losos so sezamom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Parny hrniec som nastavila na 20 minut. Po 12 minutach som odobrala vrchnu misku a nechala som parit zvysok casu len zemiaky. Zalezi, kto ma ako rad zeleninu uvarenu. Zelenina ma krasnu farbu.

    Losos so sezamom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uz pocas parenia zeleniny si mozme dat zohrievat na panvici olivovy olej, lososa oplachneme, osusime jemne, posolime, okorenime korenim na ryby z kazdej strany. Ked sa olej zohreje, dame do panvice platky lososa a posypeme ich sezamom. Samozrejme, losos je vyborny aj iba v pare pripraveny, takze obmena k tomuto je pridat ho na vrch do parneho hrnca a parit asi 12 minut.

    Losos so sezamom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak teda pripravujeme lososa ako ja, na panvici, opekame ho z kazdej strany asi dve minuty, na tej strane, kde je koza, trosku dlhsie. My sme nepridavali ziadnu omacku, ale uprimne, nechybala nam. Lososa podavame na zemiakoch, pridame zatocene platky mrkvy a cuketky, vrch ozdobime brokolicou. Na dochutenie pridame este mesiaciky citrona. Prajem dobru chut

    Losos so sezamom a zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pipnat
milujem takéto jedlá, parný hrniec som dostala na Vianoce, ale už sa s ním "zoznamujem". takže tento recept prišiel vhod:)
garanco
Krásne popísané, naservírované tak, že by si (asi) každý s radosťou sadol k takému jedlu. Recept sa mi veľmi páči, ukladám do kk!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia