Slovenský krémeš

olinecka - fotkaolinecka, 19. februára 2014

Tento koláč je rýchly a mame ho veľmi radi.

30-35
porcií
1 minút
príprava
20 minút
na 200  °C

Suroviny

2 bal. (po 200g) rozmrazené
1 l
250 g
3 bal.
1 bal.
5 PL
 na posypku




Postup

  1. 1

    Listkove cesto upečieme do zlatova.

  2. 2

    Z mlieka vanilky kryštal cukru a zlateho klasu uvarime husty krem do ktoreho počas varenia sa vmieša na kusky nakrajana hera.

  3. 3

    Krem vylejeme horuci na plat a prykryjeme druhym.Nechame vychladnuť.Hotovy kremeš posypeme praškovym cukrom .

Diskusia k receptu

frona
Všetko je ok až na tú Heru v kréme. Moja zásada je, že krém do zákuskov jedine s maslom. Tie umelé tuky neznášam a tiež nie sú zdravé... Nie je pravda, že sú zdravšie ako pravé maslo.
majsterka
neviem či je dobré dať do krémešov heru alebo iný margarín,skús klasiku s našľahaným bielkovým snehom.Ten krém čo si dala je dobrý do odpaľovaného cesta.A mimochodom veľmi súhlasím s frona - či fronou? niet nad dobré poctivé maslo,margaríny sú našľahané umeliny,dochutené zas len umelinami aby chutili ako maslo.Prepáč že som to tak napísala,vyjadrila som len svoj názor
ancicka
Každý má niečo iné rad a aj si to môže prispôsobiť podľa svojho.ja tiež miesto masla do Slovenského krémeša dávam do plnky vajíčka a to tak,že žltky dám do mlieka variť a bielky vyšľahám s cukrom a do horúceho pudingu zavarím a hned vylejem na plat a tak nechám stuhnúť.
garanco
Plnku robím tiež ako @ancicka , s tukom mi nechutí - ale každý robí, ako je zvyknutý...
radost
ak lístkové cesto - plnka bez tuku-bo cesto je mastné..
ak medové cesto - plnka s maslom..
tak som robievala..
teraz sa koláčom vyhýbam ako sa dá..takže nepiekla som ho dávno..
inak je to moja obľúbená sladkosť..
frona
Tiež mám recept na krémeš s vajcami v kréme. Robím ho menej často. Skôr ten medový krémeš mávame častejšie. Myslela som to s tým maslom tajk všeobecne. Tiež sa ospravedlňujem, ak by to niekto pochopil inak, ako som to myslela....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia