Domáca treska z kapra fotorecept

zuzika27 - fotkazuzika27, 10. februára 2014
Domáca treska z kapra (fotorecept)
Foto: zuzika27

Milujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku. A keďže som od sestričky dostala kapríka, rozhodla Zobraziť celý popisMilujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku. A keďže som od sestričky dostala kapríka, rozhodla som sa spraviť si tresku vlastnú. Mňamky mňam :)

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 dcl
3 ks
5 ks
50 g
90 g
120 g
1 ks
400 g
250 g
2 kg
9 dcl
1 lyžica
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Z vody, octu, soli, bobkového listu a čierneho korenia si spravíme nálev. Privedieme do varu. Do nálevu vložíme rybu a varíme 15 min. Potom rybu odstavíme a necháme na chladnom mieste min. 24 hod. odstáť.

    Domáca treska z kapra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu scedíme a oberieme od kosti. Nastrúhame si mrkvu, nakrájame kyslé uhorky a cibuľu - na menšie kúsky.

    Domáca treska z kapra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ostatné ingrediencie. Soľ, horčicu a čierne korenie pridáme podľa chuti.

    Domáca treska z kapra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko poriadne zmiešame a necháme odstáť min. 12 hod. - cez noc. A ráno už len čerstvý rožok a môžeme baštiť :) Vyšlo mi asi 2,5 kg tresky. Chutí fantasticky !

    Domáca treska z kapra (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Zrozumiteľný a pekný recept.A s tou treskov v obchode máš pravdu.
radost
všetko zjete..či mrazíš..??bo my sme len dvaja..
zuzika27
Da sa spraviť aj polovičná dávka. a z druhej polky rybky spravit podkovy, alebo dat do mrazaku ... my to spapame :D nas je 6 :)
izabella929
skvelý receptík...) nepridávam smotanu, ale biely jogurt,,,ale tiež som milovníčka tresky...jedla by som tresku s treskou aj bez rožka.-)
zuzika27
No tiež som premýšľala o light verzii. Len neviem čo miesto majonézy :D
nika60
výborný receptík tiež robievam, ale z podustvy, nosála, belice, kapra radšej vysmážam ryby máme radi a tresku veľmi...
paeva
ám momentálne tresku z kapra v ľadničke, len ju nenechávam tak dlho v tom kyslom náleve, musím to vyskúšať, inak robím ako ty
bozulka
Takúto tresku,som robievala zo sieňov,tie nebol problém nachytať.Nálev rovnaký,rybu som varila 5-8min,v náleve ostala až 48 hod. v chladničke,kosti zmäknú a skoro sa stratia.Pridávala som iba mrkvu, cibuľu najemno postrúhanú a majonézu.Dochutí sa soľou a korením podľa chuti.Ale môže byť dobrá aj tak ako máš ty.
monty469
@zuzika Ahoj! Vyskúšané a výborné ! V náleve som to nechala 2,5 dňa, a musím skonštatovať, že okrem nášho rybacieho šalátu, ktorý robím pravidelne, budem určite robievať aj tvoju tresku z kapra :-))) Manžel je rybár, takže mrazničku máme stále plnú rýb (jednu vyhradenú máme len na ryby) :-) Ďakujem za výborný recept !


haji
@Monty469 (5.4.2016 18:35)
OH, to je krásné foto i velká dobrota na něm zachycená. Tak to ti hlasitě závidím - manžela rybáře a 2 mrazáky. Já mám bratra rybáře, ale nějak nic moc, spíš nic. Mávám!! Zdravím!!
monty469
@Haji (5.4.2016 20:12)

Milá @Haji ďakujem ti veľmi pekne. Tento šalátik mňa samú prekvapil, aký je dobrý. Vieš je fajn mať manžela rybára, ale niekedy mám tých rýb pokrk. Tak sa snažím vymýšľať rôzne recepty na ich prípravu. Už sa ale teším , keď začne rybárska sezona a bude nosiť pstruhy, lebo tie mám najradšej a zubáče, to je tiež veľmi dobrá ryba. Ešte raz pozdravujem na Moravu a ešte krásny večer ti prajem :-)
jack
@ Monty469 (5.4.2016 18:35)

Vyzerá úúúžasne.Domáca treska to je niečo.A samozrejme chválim aj @ Zuzika.Dobrota prevelikáá.Pozdravujem.
miroslav1976
Ja som kapra nechal v naleve necele dva dni, dvakrat som prebral mäso pd kostičiek, ale mal som len asi kilo rybaciny, tak som prisposobil množstvo ingrediencii. Vyšlo 1500 g šalatu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia