Pampúšky - Bolestníky

kacenka89 - fotkakacenka89, 9. februára 2014
Pampúšky - Bolestníky
Foto: kacenka89

Starý recept, ktorý vždy poteší...

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
5 ks
1 dcl
štipka
3 PL
1/2 kg
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Všetko dáme do misy a všetko spolu zmiesime.

  2. 2

    Keď je už tuhšie, dáme na lopár a miesime ďalej. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa lesknúť. Popri miesenia cesta sa cesto tiež udiera o lopár.

  3. 3

    Z cesta urobíme dlhý valec, porozkrajujeme asi na 5cm kúsky a váľkame tenké pampúšky. Do stredu urobíme radielkom tri zárezy.

  4. 4

    Vyprážame v dostatočnom množstve oleja, aby boli ponorené. Nádoba na vypráženie má byť o niečo menšia ako pampúšik. Tým sa pampúšik zvlní. Vyprážame len chvíľu aby nezhoreli.

  5. 5

    Obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerajú krásne, recept zaujímavý, názov tiež ... šikulka si :) 5*
marienka44
@Kacenka89 , to sa vysmmaza len po jednom kuse? To by asi dlho trvalo. :-) Paci sa mi recept, podoba sa to na fanky. Ukladam do KK
kacenka89
stačí to vyprážať do vtedy kým budú mať príslušnú farbu,asi 2min.
canita
ako je jeden kus asi velky? aky ma priemer? ked nadoba ma byt este mensia:)
kacenka89
asi 20 až 25 centimetrov a nádoba má byť preto o niečo menšia, aby sa pampúch zvlnil.
smejkad
moja starka ich volala chrapne a my sme sa za nimi isli utlct :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia