Pizza bez výčitiek

vanesalinson - fotkavanesalinson, 2. februára 2014

Tak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam vám pizzu, ktorú si môžu upiecť aj ľudia, ktorí Zobraziť celý popisTak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam vám pizzu, ktorú si môžu upiecť aj ľudia, ktorí sa stravujú zdravo! Poďme na to, je dokonalá ;)

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

1 šálka
1/3 šálky
4 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto si zmiešame v miske. (malo by vzniknúť tuhšie nelepivé cesto, ak je riedke, pridajte viac cícerovej múky)

  2. 2

    Okrúhlu formu si potrieme olivovým olejom a poprášime trochou cícerovej múky a prstami roztláčame cesto po celej forme. (dobré je ruky si zľahka namočiť do teplej vody alebo si ich potrieť olivovým olejom, aby sa nám cesto nelepilo na prsty)

  3. 3

    Cesto si vidličkou poprepichujeme a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 22O° približne 10-15 minút. Potom si už len na vrch poukladáme suroviny, ktoré sme si vybrali (my sme mali s paradajkovým pretlakom, šampiňónmi a mozzarellou) a dáme zapekať ešte na 10 minút. Pred krájaním necháme trochu vychladnúť. Dobrú chuť!

    Pizza bez výčitiek  - obrázok 3

Diskusia k receptu

andiss
Hmm... zaujiimavy receptik. Fajn, jednoducha obloha. Uz dlho si odriekam pizzu.. :-D ale ked teda bez vycitiek, skusim. Dakujem ;-)
vanesalinson
@andiss ja som pizzu nejedla už asi 2 roky a ked som túto ochutnala .. no lepšiu som ešte asi ani nejedla :D určite vyskúšaj :) ja som mala včera na večeru tvoje tofu ;) mňam mňaam :)
rimko
tak budeš jedného na Vareche poznať...:) neznášam pizzu... nemám rád ani pretlak, ani kečup...
paeva
tak ako rimko nejem pizzu, nemám rada pretlak ani kečup.
ale ostatným prajem dobrú chuť
pipnat
čím je možné nahradiť cícerovú múku?nejakou inou - napr.bezlepkovou?
pipnat
inak parádny recept, vyskúšam...včera som robila "pizzu" z jogurtového cesta, s celozrnnou múkou a bola vyýborná:)
eviana
Na to, že máš len 14 rokov si parádnu pizzu upiekla. Veľmi chválim aj použitú cícerovú a špaldovú múku, u mňa za 5* :)
@rimko a @paeva nechápem, prečo sa vôbec k pizzi vyjadrujete, keď ju radi nemáte?
radox1
vanesa odo mna mas za 5* uz len za to ze si tam nenakydala kukuricu.var dalej.
radox1
vanesa odo mna mas za 5* uz len za to ze si tam nenakydala kukuricu.var dalej.
methi
Co mate stale s tou kukuricou na pizzi? Ked chce byt niekto "snobl" tak si kukuricu neda, kto ma decka vie, ze tie decka kukuricu na pizzi zboznuju.... tie sa nam mozu na tip top autenticke..... ;)
methi
A k receptu.. s tou cicerovou mukou to muselo byt troska tuhe cesto. Poznam to, pretoze robievam obcas roti z besanu a placky su tuhsie.
eviana
Aj s ražnou múkou je cesto veľmi tuhé, ale ak má niekto rád tenké chrumkavé cesto, tak niet lepšieho :) Ak je tak aj s cícerovou, najbližšie veru vyskúšam.
Inak ja pizzu možno dva-tri krát do roka a mám na ňu veru rada aj kukuricui a nech! (všetkým snobom) :)
vanesalinson
@pipnat , vôbec netuším, ale skúsim pozisťovať :) a ďakujem :)
@eviana , veľmi pekne ďakujem :)
a to s tou kukuricou, neviem presne o čom je reč, (:D) ale kľudne si ju tam dajte, ja vám nekážem dať tam to, čo mám ja :) ale mne nechýbala no :) a áno, cesto je tuhšie, ako som aj písala :) @methi
skjaninka
Ahoj Vanesalinson. Prečo kopíruješ recepty zo stránok fitnessguru.sk alebo fitnessrecepty.sk.....obe stránky a recepty na nich sú vlastníctvom Dominiky, autorky a od teba je prinajmenšom drzé, že aj keď ich vkladáš pod svoj výtovr, tak by bolo fajn udať zdroj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia