Jablkové rožky fotorecept

boise - fotkaboise, 31. januára 2014
Jablkové rožky (fotorecept)
Foto: boise

Deti chceli na večeru niečo sladké. Ale samozrejme niečo, čo nie je okukané. Tak som spáchala toto.

Suroviny

500 g
75 g
100 g
1/2 ČL
3 dcl
21 g
Jablková plnka:
6-7 ks
1 plátok
1 ČL
1 bal.
1-2 PL
2 PL
3 hrste
 rozšľahané na potieranie




Postup

  1. 1

    Jablká podusíme na masle spolu so škoricou, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou štavou do mäkka. Necháme vychladnúť.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážime si 500g múky, 100g masla, 75g cukru (2 lyžice si odložíme bokom). Pridáme soľ.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dáme zohriať 3dcl mlieka s 2 lyžicami cukru a pridáme droždie. Necháme chvíľu pracovať.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kvások prilejeme do misky s múkou, cukrom, soľou a maslom a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme vykysnúť (cca 45 min.).

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým cesto kysne, do vychladnutých jabĺk nadrobíme asi 3 hrste piškót. Popijú vodu a vznikne kašovitá plnka.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto jemne premiesime a rozdelíme na 4 časti.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každú časť rozvaľkáme na tenké koliesko a rozdelíme na 8 častí.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každú časť naplníme, kraje "privrieme" na plnku a zrolujeme.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď naplníme prvý plech, dáme predhriať rúru na 200 stupňov. Zatiaľ rožky na plechu pekne podkysnú.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlata. Necháme vychladnúť a vychutnávame.

    Jablkové rožky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sany11
Dobrý napad,chválim.pečivo krásne,5*****
boise
Ďakujem, zabudla som v recepte ešte dodať, že aj na druhý deň sú krásne mäkké a jemné, ako čerstvé :)
richterka
presne také robievam s orechovou alebo makovou plnkou. len sa tak po nich zapráši. odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia