Kaprie guličky

durecpack - fotkadurecpack, 16. januára 2014
Kaprie guličky
Foto: durecpack

Z názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné jedlo, takisto ako jedlo na turistiku. Chutí aj keď Zobraziť celý popisZ názvu je zrejmé, že ide o rybacie mäso - kapra. Je vhodné ako hlavné jedlo, takisto ako jedlo na turistiku. Chutí aj keď nie je zohriate. Je to vlastný recept. Neobsahuje žiadne rybie kostičky, takže je vhodné aj pre malé deti.

10
porcií
60 minút
príprava
30/5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg bez kože
3 ks čerstvé celé
0,2 kg
0,1 kg
2 PL
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Kapra bez kože dáme variť do osolenej vody. Po uvarení a miernom schladení mäso zbavíme kostí. Tie najmenšie nás nemusia trápiť. Sú to tzv. ypsilony, jemné kostičky, skoro nepostrehnuteľné. Mäso pomelieme na jemno v mlynčeku spolu so zeleninou. Potom pridáme všetky prísady a vymiešame z toho zmes na faširky. Musí byť taká konzistentná, aby sa dali formovať guličky. Tie potom obalíme v strúhanke a fritujeme v oleji. Ako hlavné jedlo podávame teplé s prílohou, napr. ryžou so sterilizovanými slivkami. Prajem dobrú chuť!

    Kaprie guličky - obrázok 1
  2. 2

    Dodatok k receptu: Nemusíte mať obavy, že jemné kostičky, ktoré zostali v rybe vám ublížia. Mletím a tepelnou úpravou sa rozložia.

    Kaprie guličky - obrázok 2

Diskusia k receptu

radost
... kapra varíš zvlášť..zeleninu tiež..? či spolu..?? ostatné mi je jasné..máme v mraziaku polovicu kapra plus hlavu a vnútornosti..láka ma urobiť...
durecpack
radost: kapra varim v osolenej vode, zelenina sa použije pomletá - napr. zmes pod sviečkovú. Varená by nebola to pravé, zostala by z nej po rozmiešaní kaša.
paeva
včera som varila, vlastne piekla z kapra fašírky, dávam do masy surový zemiak, zeleninu som ešte neskúšala. môže to byť fajn
paeva
ešte som zabudla, aj kapor bol surový. ale ked sa predvarí, získaš viac mäsa, to je fakt.
julica
Joj, dala by som si takéto s mokrým zemiakovým šalátom. krásne
medovnicek
toto by som mala pripraviť mojemu chlapovi, ktorý miluje ryby na všetky spôsoby




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia