Ľanový wrap

iwusha - fotkaiwusha, 14. januára 2014
Ľanový wrap
Foto: iwusha

Originálny recept pochádza z knihy Dr. Davisa - Život bez pšenice. Vhodný je pri bezpšeničnej diéte, keďže namiesto múky sa tu používajú zomleté ľanové Zobraziť celý popisOriginálny recept pochádza z knihy Dr. Davisa - Život bez pšenice. Vhodný je pri bezpšeničnej diéte, keďže namiesto múky sa tu používajú zomleté ľanové semená. Takýmto wrapom môžete nahradiť ten klasický, spravíte tak niečo pre svoje zdravie :)

2
porcie
10 minút
príprava
5-7 minút
na 220 °C

Suroviny

3 PL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
 štipka
1 PL (roztopený)
1 PL
1 ks veľké




Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté ľanové semienka, prášok do pečiva, sušený cesnak, mletú papriku a soľ. Následne vmiešame roztopený kokosový olej. Pridáme vajce a vodu, aby vznikla súvislá hmota.

  2. 2

    Autor knihy takto vzniknuté cesto rozotiera na vymastený pekáč vhodný do mikrovlnky a pečie ho v nej na vysokom výkone 2 až 3 minúty. Keďže ja takúto nádobu, ktorú by som mohla dať do mikrovlnky, doma nemám, piekla som wrap v rúre (takej miniatúrnej - ale samozrejme dá sa aj v klasickej). Plech som si vyložila papierom na pečenie a to cesto som naň natenko natrela a snažila sa formovať ho do pekného kruhového tvaru. Piekla som pri 220 stupňoch asi 6 minút. Treba si to kontrolovať. Ak sa wrap dá odlepiť z pekáča, resp. papiera na pečenie je hotový. Z tohto množstva som spravila dva wrapy.

  3. 3

    Keď už máme wrap hotový, môžeme si ho naplniť čímkoľvek. Ja som použila kari dressing a čerstvú zeleninku.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Hm, zivot bez psenice, zaujmave, co vsetko sproste si ti ludia nevymyslia..zaujimalo by ma, ci pan "Dr. Davis" vie, ze lan obsahuje kyanogenne glykozidy, bububu, latky pribuzne cyankali, hehehhe a pri mleti sa uvolnuju, bubuuuuu :D
sunny26
mna nahodou ta kniha zaujala, takze som si ju tiez zaobstarala, ma to svoju logiku, nehovorim, ze mame zachadzat do extremov, ale mozeme si rozsirit obzory a z informacii sa vybrat...
1x reteza
iwusha
Mňa tá kniha zaujala z toho dôvodu, že mám astmu, ekzém a všetky možné alergie a príznaky týchto chorôb by po vylúčení pšenice zo stravy mali ustúpiť až celkom zmiznúť. Takže to skúšam, veď nič za to nedám. Okrem toho je už dávno všeobecne známe že z pečiva a všelijakých cestovín sa priberá, takže niečo na tej pšenici asi bude.
luciak
S obmedzenim alebo vylucenim psenice a inych oblinin z jedalneho listka mam len dobre skusenosti. Recept sa mi paci.
valeri
Takéto jedlá, kde sú rôzne semienka mám rada, toto určite vyskúšam
mamatata2
@iwusha o tej knihe som počula a recept sa mi páči. Skúšam byť paleo a zatiaľ môžem hovoriť len v dobrom. Treba vydržať aspoň 1 mesiac, prajem Ti , aby Ti život bez pšenice pomohol.
radost
ak pokusy s vylúčením určitých surovín majú pomôcť zdraviu-držím všetky prsty..nech sa tak stane...ale - všetko s mierou..
iwusha
ďakujem za všetky milé komentáre :) zatiaľ neviem objektívne posúdiť, či vylúčenie pšenice zo stravy má nejaký zmysel, stravujem sa takto len od začiatku roka a to je dosť krátka doba, no ako som už povedala, za pokus to stojí. @mamatata2 o paleo diéte som takisto čítala, no zatiaľ mám na to slabú vôľu, preto som sa pre začiatok vzdala aspoň tej pšenice.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia