Krémová mrkvovo-feniklová polievka

martamm - fotkamartamm, 12. januára 2014
Krémová mrkvovo-feniklová polievka
Foto: martamm

Obľúbila som si rôzne krémové zeleninové polievky, ktoré zasýtia a pritom zodpovedajú zásadám racionálnej výživy. Dnes som si uvarila Zobraziť celý popis Obľúbila som si rôzne krémové zeleninové polievky, ktoré zasýtia a pritom zodpovedajú zásadám racionálnej výživy. Dnes som si uvarila mrkvovú, ktorá má zvláštnu sviežu chuť, ponúkam Vám recept na vyskúšanie.

6
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1/2 ks
1 ks
1-2 PL
Na dochutenie:
1/4 ČL
1 PL
1/2 ČL (na ozdobu)
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Bielu časť póru nakrájame na kolieska, mrkvu, stonkový zeler a fenikel na kúsky. Do hrnca nalejeme olivový olej, na rozohriatom oleji orestujeme nakrájaný pór, pridáme zeleninu a tiež orestujeme. Zalejeme vodou, pridáme stonky zeleného magi, soľ, biele korenie a aníz. Povaríme, pokiaľ zelenina nezmäkne.

    Krémová mrkvovo-feniklová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyberieme stonky magi, pridáme 1 PL sušenej mäty a rozmixujeme ponorným mixérom. Ozdobíme tekvicovým olejom a pásikmi nasekanej mrkvy. Dobrú chuť. (Kto má rád sýtejšie polievky môže pridať smotanu).

Diskusia k receptu

silvialfredo
Taketo polievky mam rada a ta tvoja vyzera super...len mi prosim povedz, co je to zelene magi. Je to ta ligurcekova vnat?
martamm
silvialfredo, ano je to ligurcek, ludovo magi, oblubola som si tuto bylinu, davam aj do vyvaru :)
deftera
Zajtra si túto polievočku varím, už sa na ňu veľmi teším..hádam bude aj tak chutiť ako vyzerá :)
paploska
fíha toto mi uniklo :-) asi veľa práce. parádna polievka, vyskúšame martamm :-)
aaadusik
už sa varí :-) som zvedavá, aká bude .. krásny receptík
martamm
Dievčatá, dúfam, že ste neboli sklamané výsledkom :)
mijaita
@martamm název polévky me zaujal, ale jsem na rozpacich. Polevka jiste vynikajici, ale název napovídá jinou. V receptu mi zanika ta kombinace mrkev - fenykl. Tak uvarim tak a pak zkusim s fenyklovým semínkem a trosku s matou a pak s obojim :-) S tou dalsi zeleninou uz mi to prijde jako obycejna, vyborna, zeleninova polevka. Jeste se zeptám, jakz dynovy olej jsi pouzila - z prazenych seminek nebo neprazenych?
martamm
mijaita, mozno som nevystihla spravne nazov polievky, uvedomila som si to az teraz, ked si sa ohlasila, ale aj s pridanim ostatnej zeleniny ma polievka zvlastnu chut, mne tam skor vynika cerstvy fenikel a mata pieporna. Nic vsak nepokazis, ak pouzijes len mrkvu a fenikel. V kazdom pripade ale odporucan pouzit fenikel cerstvy. Co sa tyka oleja, pouzila som za studena lisovany tekvicovy olej uz len na dochutenie na tanieri. Budem rada, ak napises, ako sa ti polievka vydarila :)
mijaita
@martamm jsem se prepsala, myslela jsem seminka anyzu. Fenykl samozrejme cerstvy. V trznici jsem videla docela slusne bulvy dost levne, frcim pro ne. Tesim se a samozrejme se podelim o kulinarsky zazitek :-)
mijaita
@martamm polívku jsem uvařila jak jsem psala v komentáři výš. Jen mrkev a fenykl, které jsem trochu opekla na másle a přidala jsem nasucho opečená semínka anýzu. Našla jsem ve tvém receptu fantastickou inspiraci na lahodnou polévku. Díky :-)



martamm
mijajta, som rada, ze Ti polievka chutila, najblizsie uvarim podla Tvojho receptu, nezaskodi zmena :)
martamm
mijajta, este som zabudla vyslovit pochvalu za krasnu upravu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia