Banánovo-čokoládová torta

pampuska92 - fotkapampuska92, 9. januára 2014

Túto tortu zvládne hravo aj začiatočník, pláty sú kúpené, takže treba ich len naplniť a tortu ozdobiť. Kúpené pláty využívam najmä, keď som v Zobraziť celý popisTúto tortu zvládne hravo aj začiatočník, pláty sú kúpené, takže treba ich len naplniť a tortu ozdobiť. Kúpené pláty využívam najmä, keď som v časovej tiesni. Však to nieje hriech, občas si uľahčiť robotu…

Suroviny

3 ks
3 ks
400 g
600 g
2 balíčky
2 balíčky
1,4 l
4 PL
1 balíček
200 g




Postup

  1. 1

    Z 0,7 litra mlieka, 2 čokoládových práškov do pudingu, 2 PL kryštál cukru uvaríme hustý čokoládový puding. Takisto zo zvyšku mlieka, 2 banánových práškov do pudingu, cukru uvaríme hustý banánový puding. Oba pudingy necháme riadne vychladnúť.

  2. 2

    Heru, práškový a vanilínový cukor vymiešame dopenista, tak aby nebolo cítiť kryštáliky cukru.

  3. 3

    Maslovú hmotu si rozdelíme na dve časti, k jednej postupne primiešavame vychladnúty čokoládový puding a k druhej maslovej časti banánový puding. Tak nám vznikne banánová a čokoládová plnka.

  4. 4

    Môžme začať plniť pláty. Na tácku, alebo na nejaký podnos kde torta bude stáť položíme svetlý plát. V rovnomernej vrstve naň nanesieme čokoládovú plnku a prekryjeme ju tmavým plátom. Na tmavý plát nanesieme banánovú plnku. Takto pokračujeme v striedaní plátov a plniek, kým ich nepoužijeme všetky.

  5. 5

    Zvyšnou plnkou obtrieme celú tortu dookola aj vrch torty,tak aby nám ešte ostalo na ozdobenie. ( keď začneme plniť tortu, plnku si musíme odoka rozdeliť, aby nám vyšla aj na zdobenie).

  6. 6

    Z časti varovej čokolády si nastrúhame hoblinky, ktorými zakryjeme boky celej torty. 50g čokolády si roztopíme vo vodnom kúpeli s 1 PL oleja. Roztopenou čokoládou zakryjeme vrchnú časť torty.

  7. 7

    Pomocou cukrárskeho vrecka na zdobenie zo zvyšnej plnky vytvoríme po okraji torty rovnako veľké hviezdičky. Vytláčame ich pekne vedľa seba. Potom niťovým nádstavcom vytvárame šachovnicu od hviezdičky k hviezdičke.( poprípade si tortu môžte vyzdobiť podľa vlasnej fantázie a šikovnosti.

    Banánovo-čokoládová torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

marek135
torta vyzerá skvelo :) len pláty by som si radšej upiekol, a namiesto tych ochutených Ečkovych pudingov dal zlaty klas do ktoreho by som po uvareni primiešal do jedneho čokoladu a do druheho rozmixoval banany :) inak chuťovo to može byť skvele :) dikes za tip :)
pampuska92
pláty si pečiem, kupenské používam, len keď nevydá čas popri práci aj na tieto záležitosti :) ja dakujem za tip na plnku :)
kollar
vyzera to super, ale malo informaci na to aby som to upiekol
bbiribbom
Ahoj tortu som vyskúšala otcovi k narodkám a je veľmi chutná, všetkým chutila :) Nabudúce by som možno aj skúsila vymeniť banánový puding za napr, vanilkový alebo nejaký iný :)
pampuska92
Urcite mozes vyskusat aj ine kombinacie, podla toho co vam chuti :-) tesima,ze sa torticka podarila a chutila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia