Špenátová žemľovka

bozulka - fotkabozulka, 5. februára 2010
Špenátová žemľovka
Foto: bozulka

Toto jedlo robievam keď mám chuť na jednoduchšie jedlo.Alebo keď mi ostane sendvič ako teraz.

4
porcie
20 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
1 ks
1-2 strúčiky
1 lyžička
špetkaole
2 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si špenát klasickým spôsobom.Bagetu alebo sendvič pokrájame na plátky,pokropíme mliekom/trochu si necháme na rozmiešanie vajec/Vymažeme pekáč maslom uložíme plátky na dno,na to rozotrieme hotový špenát,dáme drukú vrstvu bagety,polejeme vajcami rozmiešanými v mlieku.Môžeme posypať strúhaným syrom a navrch múžeme dať ešte 2-3 plátky masla a dáme piecť do ružova.

Diskusia k receptu

bozulka
visnovka- ingrediencie na špenát som uviedla v recepte tak ako ho robievam ja.Nie všetci varia špenát,ktorý by som ja bola schopná zjesť,aby to bolo chutné tak som napísala čo tam dávam.
Ten klasický spôsob podľa mňa-na oleji spením malú cibuľu,pridám lyžičku hl.múky/ nie viac aby z toho nebola múková kaša/ pridám špenátový pretlak trošičku povolený/mrazený/maličko podlejem,ja podlievam mliekom.Varím za stáleho miešania až sa špenát rozpustí.Potom osolím-stačí vegeta,okorením čiernym korením,pridám roztlačený cesnak a nechám ešte asi 5 minút povariť.
Tak robievam špenát ja .Niekedy som dávala aj vajíčka,ale už to nerobím ,pridávam iba trochu mlieka.Ostatné už treba ako pišem v recepte.Tú vegetu používam často miesto soli,ale keď sa dá tak používam solčanku.
58vlasta
Vyskúšam takúto žemľovku, určite je chutná, aj keď asi pridám nakrájané špenátové listy.
bozulka
Ano vlasti určite bude a môžeš to urobiť aj z čerstvého špenátu,ale treba ho trošku " ošmrncnúť" na olivovom oleji.Bude to mať malinko inú chuť , ale v tom je to čaro prečo sme na vareche.
marianna76
Fajn Boženka, toto by som tu nebola našla... ďakujem za pripomenutie... Krásne...
tamik
vyzerá suprovo...hneď keď budeme mať doma sendvič tak si ju pripravím... :)
bozulka
Žemlovka je skutočne veľmi chutná a nemusí byť len sladká.Dá sa urobiť aj z rožkov,ale sendvič je rýchlejší.
@tamik ,určite ti bude chutiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia