Vianočné marcipánové rohlíčky

pipsik - bez fotkypipsik, 15. decembra 2013
Vianočné marcipánové rohlíčky
Foto: pipsik

recept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na Vianoce lebo sú iné a vďaka rumovej poleve Zobraziť celý popisrecept som získala pred asi 5 rokmi zo zahraničného časopisu. Naša rodina ich miluje na Vianoce lebo sú iné a vďaka rumovej poleve dlho vydržia. Ku káve sú ako stvorené...malé,príjemne sladké po marcipáne.

50-60
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
190 g
1 čl
1 ks
100 g
200 g
niekoľko kvapiek (nemusí byť)
Poleva:
150 g
5 pl
2 pl
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto -ja dávam menej cukru ako je v pôvodnom recepte v závislosti od druhu marcipánovej hmoty. Ak má cca 50percent mandlí, znížim množstvo cukru na polovicu t.j. miesto 200 gr iba 100 gr cukru a stačí to. cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 časti. Urobíme 4 valčeky a každý rozkrájame na 14 kúskov a tvarujeme rohlíčky-veľkosť si prispôsobte my máme radi menšie. Cesto nelepí a dobre sa s ním pracuje. Ak sa bude troska lepiť,podsypte troškou múky. Pečieme 180 stupňov 10-15 minút. Sledujeme aby boli jemne ružové. Po vytiahnutí necháme vychladnúť na plechu aby trošku spevneli lebo inak sa budú lámať.

    Vianočné marcipánové rohlíčky - obrázok 2
  3. 3

    Zo surovín vymiešame hladkú polevu-trvá asi 8 minút šlahačom. poleva musí byť hladká,lebo inak nebude poleva na rohlíčkoch pekná jednoliata. Rohlíčky namáčame v poleve,ozdobíme a necháme zaschnúť. uskladníme na chladnom mieste v krabici nie v chladničke. Vydržia aj 2 týždne. dobrú chuť.

Diskusia k receptu

elysa
zaujímavý recept, vyzerajú chutno...
janara
ani nevieš, akú mám radosť, že prišiel recept, kde je marcipán..určite ich vyskúšam

PS: nemáš niečo s marcipánom aj nepečené?
1x temzy
sovka62
Marcipán čaká v chladničke na marcipánové zemiačiky, ale ak niečo zvýši, vyskúšam tvoje rohlíčky. A ak sa niektoré zlomia pri vyberaní z plechu nevadí, ja sa teším, aj keď sa mi zlomí napr. vanilkový rožok, veď aj chutnať treba, nie? Teda, nie že by som bola maškrtná,ale keď sa zlomí, hádam ho nevyhodím, hehehe...
1x temzy
luss44
tak týmto rohlíčkom asi neodolám a nájdem čas na ich upečenie, musia byť výborné. Tie 2 PL vody nemajú ísť do polevy?
janara
ešte raz dakujem, včera som ich napiekla, sú veľmi dobré, krásne sa pracovalo s cestom, len mi ostalo veľa polevy,,asi polovica :)
pipsik
aha...mne z polevy nikdy nic nezostane..hm...robili ste zo 150gr cukru?prepacte...
pipsik
nepecene marcipan...
marcipan sa vyvalka na drobne sulky ktore sa daju do susenych datli namiesto kostky..to je vyborne...
janara
dakujem za odpoved, áno, robila som podľa receptu zo 150g, ale zvyškom som si sladila čaj, aby som spotrebovala..všetko je ok
a dakujem za nepečený typ na marcipán...pekné sviatky prajem
laura851
Moja mama ich robila, su uzasne, hlavne po odlezani, ked je poleva stuhnuta a vnutro chrumkave




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia