Zeleninové lasagne

ivah - fotkaivah, 8. decembra 2013
Zeleninové lasagne
Foto: ivah

Balíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma konečne „kopla múza“ a vymyslela som, čo sním. ;-) Použila Zobraziť celý popisBalíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma konečne „kopla múza“ a vymyslela som, čo sním. ;-) Použila som plech s rozmermi cca 21 x 28 cm – výnimočne to pokladám za dôležité uviesť, pretože suroviny by mali presne „sadnúť“.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

12 ks
1 kg
1 čl
420 ml
6 čl
2 čl
200 g
Bešamel:
3 pl
5 pl




Postup

  1. 1

    Lasagne uvaríme v osolenej vriacej vode s olivovým olejom. Niekoľkokrát dobre pomiešame, aby sa nezlepili. Hotové scedíme, prepláchneme studenou vodou.

  2. 2

    Zeleninu pokrájanú na drobno zasypeme solčankou, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. (Vody dáme radšej viac – zvyšnú použijeme na bešamel.) Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme pretlak, cukor a za stáleho miešania chvíľu varíme. Do hotovej zmesi pridáme oregano, zamiešame.

  3. 3

    Uvaríme bešamel: Vychladnutý vývar doplníme vodou do 500 ml. Polovicu privedieme do varu, v druhej rozmiešame múku, prilejeme do hrnca, za stáleho miešania varíme 1-2 minúty. Pridáme parmezán a dôkladne premiešame.

  4. 4

    Do vymasteného plechu uložíme 3 plátky lasagní, navrstvíme plnku, ktorú prikryjeme plátkami eidamu. Postup zopakujeme 3x. Navrch položíme posledné lasagne, nalejeme bešamel a rovnomerne ho rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na FB stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja som tiež takto rozmýšľala, čo s lasaňami, ako vidím, dajú sa aj so zeleninou, nemusí byť mäso. Ale bešamel si asi nerobila, ten sa trochu inak robí a myslím že nie s vodou, ale s mliekom ( smotanou), tak by som aspoň ja spravila. Skôr si robila vodovú zátrepku, ale to nemení recept, ten je v poriadku a iste chutný.
fixinka1000
V Taliansku sa lasagne vopred nevyvaraju vo vode ako cestoviny. Davaju sa na plech surove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia