Hrachovo-kukuricové karí

methi - fotkamethi, 3. decembra 2013
Hrachovo-kukuricové karí
Foto: methi

Suroviny

250 ml
150 ml
2 ks
2 PL
2 ks
2 ks
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
150 ml
1/3 ČL
Na dokončenie:
1 PL
1/2 ČL
 niekoľko




Postup

  1. 1

    V mensom hrnci zohrejeme lyzicu oleja. Pridame koriandrove semena a susene chilli papricky. Poprazime na silnom ohni do hnedkava, ale dajte pozor, aby nezhoreli. Oprazene dame na tanierik trocha vychladnut.

  2. 2

    Vychladnute dame do mixera/mlynceka a s asi 1 lyzicou vody rozmixujeme na hustu pastu. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

  3. 3

    Vo vacsom hrnci zohrejeme olej. Pridame nakrajanu cibulu a na silnom ohni ju prazime do makka. Potom pridame nakrajane paradajky a nastruhany cesnak a zazvor a na silnom ohni restujeme, kym sa paradajky nerozpadavaju.

  4. 4

    Aj tuto zmes, ked troska vychladne rozmixujeme na kasu, ale bez pridavania vody. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

  5. 5

    Ten isty hrniec, v ktorom sme restovali cibulu a paradajky dame na ohen. Pridame hrach a kukuricu a zalejeme vodou len tolko, aby boli pod hladnou. Privedieme k varu, pridame kurkumu a varime na stredne silnom ohni 2 minuty.

  6. 6

    Potom pridame rozmixovane koriandrove semienka s chilli paprickami a premiesame. Nechame minutku varit. Dalej pridame cibulovo-paradajkovu zmes, premiesame a znova asi 2 minuty varime.

  7. 7

    Pridame kokosove mlieko, sol a garam masala. Premiesame a nechame varit dalsie 2 minuty.

  8. 8

    V mensom hrnci (ktory ste pouzili, na oprazenie koriandrovych semien a chilli), si zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienko a nechame prasknut. Pridame kari listocky a nechame prasknut. Toto spolu s ghee vylejeme do kari (pekne vam to zasyci). Premiesame, kari nechame v zakrytom hrnci 10 minut postat a podavame s dusenou ryzou a vyprazenymi Pappadum plackami.

Diskusia k receptu

alex37
vyzerá výborne, čistá alchýmia varenia :-)
vovodca
tak toto je gastro koncert, viem si tam predstaviť aj mletý fenugreek, či lepšie dať ten koriander? dávam 5*
eviana
Milá @methi , tak toto by mi isto veľmi chutilo, chválim, mňam :) 5*
methi
@vovodca ak mas rad chut senovky, potom by som tu pouzila o polovicu menej koriandru a pri prazeni koriandrovych semienok, by som pridala par semienok senovky (nie vela, aby to nebolo horke, tak 8ks staci). Na konci to ochuti aj ghee ochutene kari listockami. Ak by si nemal kari listocky a pouzil menej koriandru spolu so semienkami senovky, nakoniec miesto zaverecnej upravy mozes pridat pol lyzicky susenych listkov senovky. Bude to pekne aromaticke a kombinacia senovky s kokosovym mliekom je velmi chutna (podla mna). Vdaka vam obom.
vovodca
ďakujem za radu, práve z toho som mal obavu, ako sa spolu budú tváriť a v akom pomeru, bo stou horkosťou mám skúsenosti, i keď ten koriander mám kúpený v reťazci a stojí za ... radšej dám tu "pískavicu" do záverečnej fáze, dík-ahoja
sany11
Milujem tvoje recepty,dakujem ze ich sem dávas : )
elixir
@michsamant som sa zamilovala do týchto zeleninových receptov s koreniami, ktoré som objavila vďaka Tebe... Sú to pre mňa nové chute, ktoré som predtým do jedál nepridávala. Dnes som robila toto karí a chutilo výborne. Ako vždy, zanechám Ti tu 5*. :)



methi
Robis mi radost! :) Som rada, ze ti chuti.
safran
počkám si na cukrovú kukuricu v kláskoch a hrášok a potom hrrr na to :-) teším sa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia