Škvarky z kapra - pochúťka k vínu

bozulka - fotkabozulka, 2. februára 2010

Túto úžasnú pochúťku som prvý krát jedla v jednej Českobudejovickej vinárni aj keď to nebolo nikdy to pravé tak aj tak si to občas Zobraziť celý popisTúto úžasnú pochúťku som prvý krát jedla v jednej Českobudejovickej vinárni aj keď to nebolo nikdy to pravé tak aj tak si to občas urobím a spomínam... Možno zachutí aj Vám.

Suroviny

 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 trochu
 trochu




Postup

  1. 1

    Filety z kapra /ryby/ nakrájame na tenké plátky,/ako najtenšie sa dá/ osolíme chvilu necháme odpočinúť,obalíme v múke zmiešanej s korením a vysmažíme do chrumkava .

  2. 2

    Podávame s dobre chladeným napríklad s rizlingom vlašským. Dúfam,že Vám "škvarky" zachutia tak ako mne.

Diskusia k receptu

bozulka
Aj nasa rodina ma velmi rada ryby a tieto " skvarky" su vynikajuce ale najviac mi chutia opravdu z kapra.Inac koreniny si mozes dat podla vlastnej chuti.Muka sa mi osvedcila polohruba.
evas13
Takúto dobrotu som jedla dva krát. U susedov z malých sladkovodných rybičieka a aj v Chorvátsku nám to domáca urobilaz drobných morských rybičiek. Bolo to výborné. Na to obalovanie v múke a koreninách mala výborný trik- mikroténový sáčok. Múku a koreniny dala do sáčku, pretriasla s ním, vložila tam umyté rybičky, uzavrela a potriasla . Rychlé a praktické.
bozulka
evaska,čo sa týka toho obalovania v sáčku robievala som to aj ja,ale už to nerobievam lebo mi vadilo,že ten sáček sa zalepil keď som tam dala ryby/ alebo aj iné maso alebo zeleninu/mám to radšej v miske a rukou.Tiež som vysmážala rybičky ,ktoré sme kupovali v Omiši-v Chorvatsku na tržnici plnú igelitku.Tie malé rybičky sa môžu robit celé,ale ja som ich kuchala a kuchala pol dňa a pol dňa vysmážala na variči,ale je to nezabudnutelné.Tie rybičky sú opravdu výborné,ale tie škvarky z kapra alebo inej sladkovodnej ryby sú jednoducho mňamkové,kostičky nevadia ,musia byť nakrájané opravdu na tenko a do červena až chrumkava vysmažené..
evas13
Boulka hneď by som si to dala, ale bez vína, to teraz nemôžem. Mňam.
bozulka
Milá evaska ,je ešte jedna možnosť keď nemáš to vinko ale keď máš rybu nemusia to byť škvarky,ale stačia filetky z ryby akejkoľvek ,obalené, v múke s koreninami vysmažené a napríklad so zem.kašou a šalátom alebo na večeru napríklad len s chlebíkom a kyslou uhorkou. A potom môže byť aj čaj.Dobrú chuť !!!
sjuz
Keď mne by bolo ľúto tej rybky, takto ju pripraviť ...:) - ale síce kapra až tak nie...môže to byť naozaj super.!
A bozulka - keď si ťa predstavím, ako pitváš tie malé girice... :)) Aj môj syn ich miluje:), ako malé rybacie hranolčeky. Len vieš - chlapi majú iný apetít - a koľko by som toho musela narobiť....:)!
bozulka
Milá sjuz bolo ich 5 kg a za tie 3 týždne boli 4 X.Je pravda,že si na nich pochutnávali nielen naša rodina / 4 ľudkovia/ ,ale aj dve rodiny tenkrát zo Západného Nemecka a naši priatelia.Kamarádka si vtedy ťukala na čelo asi preto,že ona ryby nemusela.Chceli sa mi revanšovať za tú strašnú drinu ,priniesli z nejakej drahej reštaurácie -už si nepamätám meno, nejakú špecialituale bola nehorázne drahá a mne to vtedy vôbec nechutilo musela som zachovať dekórum a tváriť sa ako mi to chutí aby som neurazila.Dodnes neviem čo to bolo.
sjuz
bozulka - dnes na večeru sa chystám urobiť z polky kapra k vínku....tak drž palce, nech sa podaria:))! dám vedieť:)
sjuz
ešte som zabudla - raz do týždňa chodí na ČT1 - Toulavá kamera ochutnáva Česko - a minule dávali presne tento recept....:)
bozulka
@sjuz , ja som ich jedla ako škvarky prvý krát v Č.B.keď sme tam boli po rokoch na dovolenke/manžel mal stretnutie z práce/ on bol na letisku s kolegami a my baby sme boli najprv v cukrárni a potom vo vinárni.Mali sme vtedy jeden mužský doprovod -môjho mladšieho syna,ten nás tam aj viezol.On sa tam narodil.Veľmi nám to chutilo.Vlastne v Č.B. sme sa naučili jesť ryby aj zbierať a poznávať hríby.Dá sa povedať,že sme zbierali všetky jedlé -jeden priateľ,dobrý znalec nás to naučil.Bolo to nezabudnutelných,krásných 13 rokov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia