Trojboj fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 17. novembra 2013
Trojboj (fotorecept)
Foto: mesiar50

Názov preto,lebo jedlo obsahuje pečenú plnku,dusenú kapustu a kačicu.

10
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

250 g
 pod kačku
 pod kačku
Suroviny na plnku:
 g
180 g
130 g
1 ks
podľa potreby
2
Dusená kapusta:
1 ks
1 ks
Koreniny:
 na dusenie
 na dusenie




Postup

  1. 1

    Kačku (ja som ju mal z Billa) som osolil a posypal jemne celou rascou.Natrel som olejom,keďže sa nejedná o pravú domácu kačku.Následne som podlial vodou a slnečnicovým olejom.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokračujeme prípravou plnky: Keďže mi ,,lopli´´vnútornosti z kačky tak som si to riešil po svojom.Viem,že každý to robí podľa svojej receptúri,ale možno sa tieto informácie zídu laikom resp.začínajúcim kutilom. Z pečienky odstránime žlčovody.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suchý chlieb polámeme a následne namočíme v mlieku.Po čase ich trošku pomiešame aby sa presiakli všade.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posmažíme si cibuľku do sklovita

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posekáme si petržľanovú vňať

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyžmýkame si chlebík namočený v mlieku.Pomiešame ho z mletým bravčovým mäsom, posmaženou cibuľou,petržlanovou vňaťou(majoránkou) a dvoma vajcami.Pridáme čierne korenie mleté,vegetu,soľ,

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A nakoniec do diela primiešame rozmixovanú kuraciu pečienku.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalší bod programu bolo plnenie kačacej kože z krku.Konce som previazal špagátom,ale pri pečení sa mi rozišiel stred.Vy si to zaviažte voľnejšie prosím.Ale nevadí keď sa to trhá aj tak je už dielo z plnky skoro upečené,takže je súdržné.Ja som to piekol spolu s kačkou cca. 2 hodiny.Len ten bochníček čo mi zvýšil som piekol cca. 1 hodinu ku koncu.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ sa nám kačica pečie spravíme si dusenú kapustu.Ja som to pripravoval takto: Posmažíme si cibuľu,pridáme rascu,podlejeme studenou vodou prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.Keď je kapusta hotová pridáme soľ,čierne korenie a ocot.

  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť priatelia.

    Trojboj (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luss44
pečená kačka vždy poteší :) Tvoja je krásne chrumkavá, ale prečo ten olej? tiež mávam kačky len z obchodu a pustia dosť masti... nič v zlom, chutne si navaril
mesiar50
@luss44
Vacšinou mávame z dediny vykrmené.No teraz som radšej prilial minimum oleja pre istotu.,keďže z obchodu som piekol kačku strašne dávno.No už vďaka tebe viem,že olej je tam zbytočný.Ďakujem
radost
@mesiar50
pri pohľade mi až v žalúdku od hladu žblnká...mne stačí kapusta a tá plnka...!!
svoje výtvory predvádzaš nám každý deň...si šikovný-už to viem..
a prajný..s dobrým srdcom chlap..
závidím ťa..v dobrom ma cháp..:-)
afataga
fuuuha, ani neviem co by som si dala radsej, asi tu kacku, ale aj plnka vyzera dobre, babka tiez plnila krk, najlepsi je na nom ta chrumkava kožička, super obed
mesiar50
@radost
Rozdávaš na vareche samí optimizmus.Tvoje rýmy nemajú páru.Ďakujem Ti radost.
mesiar50
@afataga
Myslela si na glutaman sodný.Tak ten tam nie je.Ďakujem ti pekne. Prajem ti príjemný zvyšok nedele.


elysa
nooo, parádny obed si navaril... 5****
kimlo
My sme na vojne mavali trojboj na ranajky: male maslo, varene vajce a taveny syr...s tym Tvojim trojbojom sa to veru neda porovnat, ten je pastva nielen pre oci ale aj chutove pohariky. Perfektna praca Laci! 5*
mesiar50
@kimlo
Ja som mal byť kuchár,ale nakoniec som bojoval v spojovacej čate ako ďalekopisár(dálnopis po česky)Ten raňajkový trojboj mám jasne pred očami aj teraz he he.Ďakujem ti kamarát kimlo.
sracz
... takže: "Boli dvaja spojári, spojári, ..." a ja som "štartoval" ako ženista, "vojnový robotník", ale čo sa jedla týka, veľmi rád sa hlásim ku Vám dvom @mesiar a @kimlo ale pokiaľ ma pamäť neklame, tak tých "trojbojov bolo po viacero! Poctivá práca majstra nožov, milý @mesiar dokážem si živo predstaviť "partičku šestákového mariáša" pri ktorej by sa podávala aj takáto "kačka"!!!
ariela6
tak maš tu zase jeden super receptik mam objednanu kačicu s dediny vykrmenu aj spečienkou tak si tvoj recept uložim a na vianočne sviatky ju takto spravim maj sa pekne pa
mesiar50
@sracz
Ženista bol moj fotrík.Ukazoval fotky.To bola tiež fajin
robotička milý srac.Tvoje komenty nemajú páru.Ďakujem pekne
babkamt
Výborný obed si pripravil pre svoju rodinku. Mám ešte v mrazničke husací krk. Tiež som ho chcela naplniť a upiecť. Tak to robil aj môj otec.
mesiar50
@farbuska
Nemám zdania či predávajú husacie krky resp.kačacie
aj zvlášť a v akom prevedení.Keď áno možeš si to spraviť aj s tvojou plnkou akú máš ty rada.Vďaka
afataga
aha, taku nepoznam, tak nic som nepovedala :-)
@kimlo kimlo, trojboj je predsa nieco uple ine
mesiar50
@afataga
Žiadny problém.Mal som aj od slovenského výrobcu,ale nechcem klamať kto to hodil na trh.Maj sa pekne
tatranka
Chutná a voňavá kačica.Veľmi pekne si sa pohral s celou prípravou.Všetko chutne spracoval-použil.Chválim! Si šikovný a darí sa ti.
eviana
Nádherný nedeľný obed si pripravil Lacko, ja by som veru zo všetkého ochutnala, bo celý trojboj vyzerá neodolateľne krásne, ba priam žravo. Pre mňa novinka s plnením kože z krku - za tento tip Ti veľmi ďakujem, určite využijem. Nedá sa mi inak ako 5* za túto lakocinku Ti dať... a veľmi rada :)
waocipa
tak toto je super papanie,si veľmi šikovný kuchár-recept si ukladám
danda3
Klobúk dolu pred Tvojím varením, či sa jedná o mäso, či o tortu, Tvoje výtvory sú vždy na 1!☺
paploska
@mesiar čo ste oslovovali? :-) vyzerá to výborne, kačky teraz fičia na všetkých frontoch :-), ale ešte viac milujem plnku a tá tvoja vyzerá výborne.
havino
si šikovný chlope, darmo, ten krk aj ja plním, ale teda ty si ho čo nadpľacoval či čo? ja ho taký široký nemám? či málo plním? ked ho budem na sviatky plniť, si spomeniem na teba, 5 *
mesiar50
@havino
Ja som do toho krku poriadne natlačil.Veď zato mi aj praskol.Ďakujem ti pekne za milý komentík.
pusta
@mesiar50 , fíííha, či je to len krásne, kvalitné, chuťovo zladené sviatočné jedlo - niet čo dodať, 5 hviezdičiek ti dávam,
boxik
Jedlo vyzerá byť vynikajúce až mi tečú slinky, len poprosím autor nech nepoužíva názov trojboj pretože ten je vyhradený klasike a to, použijem nespisovné čechizmy, vepřo , knedlo , zelo.
alex37
recept výborný, kuchár skvelý, zaslúži si 5* :-)
rela
Lacko, konzumácia Tvojho trojboja by v našej rodine vyzerala nasledovne:
manžel -kačka, já - plnka (nádzivka), dcéra - kapusta, náš chlpáč - kosti.
Spokojná by bola celá rodina, takže dávam 5* :-)
mesiar50
@boxik
Ty si hlavička.V českých Budejoviciach som bol na vojne.V čechách je to považované za posvätné jedlo.A iste aj právom.Ale už to nebudem opravovať,lebo mi zablokujú recept ako minule.Ďakujem ti boxik za pekné pripomenutie a pochvalu.Spravil si mi dobrú náladu.
mesiar50
@rela
U nás to bolo podobné niečo,no okrem toho psíka.
Ďakujem ti rela za pekný komentík a pekné hodnotenie.
hannah22
ja som v nedelu plnila a piekla len vykostené kurča + ryža , tá tvoja trojkombinácia je skvelá, nič nazmar dobre zladené, ja lubim plnku, tá tvoja nemá chybu, aj samotná na studeno s kyslou uhorkou by chutila... 5*... dojedali sme dnes ale kačička by bola lepšia, musím naplánovat... :))
mesiar50
@dogagador
Chcel som tú kožu najprv zahodi,ale ma napadlo,že je to ako rukáv a naplnil som ho.No nabudúce si ho previažem koldokola špagátom aby mi to neprasklo.Plnku takto skombinovanú som ešte nerobil,ale manželka to chválila.Ona jedla prevažne plnku a spravila si k nej paradajkový sós.Ďakujem ti pekne
mesiar50
@hannah22
Kurča je tiež dobré jedlo.Kurča+ryža+broskyňový kompót.
A musíš byť šikovná keď si vedela vykosťiť kurča.Moja starká takéto akcie neovláda.Vďaka hanah22.
klaudia968
Je vidieť, že sa vieš obracať v kuchyni, ja vidím plnený krk prvý krát, ďakujem za inšpiráciu.
kukulienka71
mäsiari teda vedia variť!aj manžel je mäsiar,preto vravím:-)tvoja kačka vyzerá veľmi gustiózne,navyše milujem kapustu na všetky spôsoby,hlavne dusenú.A ešte musím podotknúť,osobne sa mi páči,že hojne využívaš rascu,tú tiež veľmi ľúbim.Takže Ti dávam 5*!
mracik9
mesiar50,tak teraz si ma dostal,tak takúto dobrotu som nejedla ani nepamätám,kráľovské jedlo.Všetko podľa mojej chuti, darmo,odborník je odborník :))
kltko
pekné a šikovné!
Pokiaľ je veľa stolovníkov k obedu (alebo menej, ale veľmi hladných), je pridanie plnky do pekáča a následne na tanier ideálny spôsob ako ich dosýta nakŕmiť :o)
Nehovoriac o tom, že sa krásne zužitkujú drobky, odrezky, koža z krku, staršie rožky (chlieb)...
mesiar50
@kukulienka71
Máš pravdu vacsina masiarov vie variť.No už len aj preto,že na základnej vojenskej službe sú zaradený do kuchýň za kuchárov.Ďakujem ti za tvoj pekný komentár a pozdravujem kolegu resp.tvojho manžela aj teba samozrejme.

kukulienka71
Dakujem za pozdrav,@mesiar50 ,môj mužíček je žiaľ tiež v ďalekej cudzej krajine(CH),ale chodí každý víkend domov,robí klobásky apod. chutné pokrmy,určite by ste si poklábosili:-),skúsenosti vymenili.Veľa zdaru Ti prajem a čakám na dalšie rcpty od teba