Tvarohové kocky zo zemiakového cesta

janikbj - fotkajanikbj, 15. novembra 2013
Tvarohové kocky zo zemiakového cesta
Foto: janikbj

Suroviny

200 g
200 g
30 g
60 g
1 ks
15 g
4 PL
2 ks
500 g
1 ks (alebo Zlatý klas)
4 PL




Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, vychladnutých prelisovaných zemiakov, práškového cukru, masla,žĺtka a v mlieku roztopeného droždia (15g je cca 1/3 kocky) vypracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste podkysnúť (droždia je tam máličko,takže sa nebude konať žiadne veľké kysnutie, neľakajte sa :-).

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Väčšou časťou rozvaľkaného cesta vyložíme vymastený a múkou vysypaný hlboký plech (kraje cesta potiahneme vyššie). Tvaroh, vajíčka, vanil.cukor, kryštál.cukor, strúhanú citrónovú kôru a vanilkový puding (prášok - nevaríme puding!!!) spolu zmiešame a vylejeme na cesto. Na to poukladáme ovocie (napr. zavárané marhule) a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta.

  3. 3

    Vrch jemne popicháme vidličkou, potrieme mliekom a vo vyhriatej rúre upečieme. Koláč krájame až dobre vychladnutý, aby tvarohová hmota poriadne stuhla.

Diskusia k receptu

eviana
Janielka, koláčik vyzerá krásne a zaujímavo, veru stojí za vyskúšanie, už aj ide do KK a 5* máš tiež u mňa jasných :)
sovicka46
tvarohovy kolacik v akychkolvek variaciach, mnam, palec hore (y) :)
siskam
Škoda že nemám v chladničke tvaroh. Hneď by som piekla. Ale uložený ho mám, najbližšie vyskúšam. Vyzerá úúžasne.
janikbj
ďakujem pekne za milé reakcie. my sme ho piekli už dávnejšie a nejak som si spomenula na recept práve dnes, tak že ho reku vytiahnem na svetlo sveta a pripomeniem aj sebe :-) som rada,že sa páči, je naozaj veľmi chutný a vďaka zemiakom a tvarohu vláčny a šťavnatý :-)
valeri
no vyzerá prudko jedlý, tvaroh a marhule výborná kombinácia, ukladám
afataga
a preco som ja dnes nekupila tvaroh? toto stoji za pokus, tak nabuduce :-), ale ja nikdy nevydrzim cakat kym vychladne, to je na tom to najtazsie
janikbj
:-) ďakujem krásne.
@afataga , u nás problém podobný,ale fotený bol úplne posledný kúsok, preto aj taká narýchlo fotka, neskôr by už bolo príliš neskoro.
hannah22
nedá mi aby som nepochválila, nápln aj cesto dobre skombinované s ovocím, len škoda marhule alebo broskyne už len zavárané... stál by za zhrešenie.... 5*... :))
marosko566
Tvarohové koláče mám veľmi rád, a tento recept ma veľmi očaril. Hned idem kupovat tvaroh a idem na to. Ukladám si :)
janikbj
@hannah22 , ďakujem veľmi pekne za také milé slová
@marosko566 , budem rada, keď vyskúšaš a nepochybujem, že bude chutiť, tvarohové koláče sú proste klasika a nikdy nesklamú :-)
mariamka
takto nasladko som este zemiakove cesto nepocula,, urcite chuti vyborne a musi byt aj fajne makucke, a plnka vonava, nemam slov, uz len vyskusat :)
havino
tak dobre vyzerajú, ja som so zemiakového cesta ešte nepiekla, ale toto bude na rade, čo najskôr sa bude dať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia