Fánky z tvarohového cesta fotorecept

elysa - fotkaelysa, 6. novembra 2013
Fánky z tvarohového cesta (fotorecept)
Foto: elysa

Fánky podľa starého, ale dobrého a rýchleho receptu...

35 minút
príprava

Suroviny

300 g
2 ks
250 g
1 PL
na hrot noža
0,5 ČL
podľa potreby
Na obaľovanie:
5 PL kopcom
2 ks




Postup

  1. 1

    Do misy dáme preosiatu múku, soľ, kryštálový cukor a sódu bicarbónu, všetko spolu premiešame. Pridáme vajcia, rozdrobený tvaroh a začneme miesiť, podľa potreby prilievame vlažné mlieko. Vymiesime hladké a nelepivé cesto.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 1 cm.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rádielkom vyrežeme šikmo pásiky.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A režeme pásiky aj opačným smerom, a samozrejme do stredu vyrežeme dieru.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu dáme rozohriať olej, pripravíme misku s práškovým a vanilkovým cukrom, ja aj misku s kuchynskými utierkami. Na horúci olej dáme smažiť fánky najskôr z jednej strany do zlatova,

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom z druhej strany.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme na misku s kuchynskou utierkou.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po chvíli ich obalíme v pripravenej zmesy cukrov.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ukladáme na misu. Najchutnejšie sú čerstvo vysmažené s pohárom mlieka.

    Fánky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

venusa
Fanky som nikdy nerobila. U nas sa vzdy piekli iba sisky, co mali v sebe diery :) a lahunke, nadychane. No ten tvaroh ma dostal. Skusim.
lailuska
Mňááám! A v čase sychravých večerov, resp. víkendov s deťmi výborné! Vďaka za recept, spravím.
peter48
Odkedy sme doma raz z čírej zvedavosti, urobili fánky s tvarohového cesta, iné nerobíme. Hlavnou výhodou je, že sú výrazne menej mastné, než tie bez tvarohu. Akurát sme použili nízkotučný, jemný, nie hrudkovitý tvaroh.
klaudia968
Máš ich pekné a určite chutné, mám podobný recept preto viem. Vyskúšaj pridať do posýpky aj kokos je to super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia