Zubáč na cukete

madama - fotkamadama, 5. novembra 2013
Zubáč na cukete
Foto: madama

Je to rychle, zdrave a mimoriadne chutne jedlo aj pre nase drsnejsie polovicky. Pouzit mozme nielen zubaca, ale akukolvek rybku, ci ine maso.

Suroviny

 (iná ryba alebo mäso)
1 strúčik
 na ozdobenie
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Vo woku spenime nasekanu cibulu, pridame nakrajany strucik cesnaku, uvolnime aromu. Pridame na obdlzniky nasekanu cuketu, restujeme, zle nie prilis dlho, aby sa cuketa nerozvarila. Postupne pridame paradajky (zopar nechame na ozdobenie az tezne pred servirovanim). Nechame troskz rozvarit, ide to rychlo.

  2. 2

    Osolime, okorenime, pridame 1-2 lyzicky curry pasty a chilli, pokvapkame sojovou omackou a chutname :) Pred dokoncenim pridame zvysne paradajky a olivy prerezane na polovi ku, len na par sekund, premiesame a odstavime z ohna.

  3. 3

    Rybku potrieme korenim na ryby a na olivovom oleji obekame z oboch stran. Az potom osolime! Servirujeme na cuketovom zaklade, ozdobime citronom z balzamikovym octom alebo omackou. Podavat mozme aj s basmati ryzou, ryzovymi rezancami ci opecenou bagetou.

Diskusia k receptu

danculka
Vítam ťa,....naozaj je korenín veľa,ale nemusí to byť zlé...
eviana
Krásne naservírované a pekne vymyslené... ja by som ochutnala veľmi rada :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia