Mleté hovädzie so sladkou čili omáčkou

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Mleté hovädzie so sladkou čili omáčkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 PL
1 PL
1/2 PL
1/2 PL
100 g
15 g
2 PL
200 g
2 PL
3 ks
3 PL
1 PL
3 PL
1/2 hrste
1/2 hrste
Čili omáčka:
200 g
100 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso premiešame so sherry, sójovou omáčkou, sezamovým olejom, maizenou a necháme odstáť 20 minút. Sušené krevety zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Čierne huby pripravíme takým istým spôsobom. Scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu, nasekáme.

  2. 2

    V panvici wok rozpálime olej, orestujeme cibuľu a cesnak 30 sekúnd. Pridáme mäso, krevety, huby a restujeme ešte päť minút. Potom pridáme čili, rybaciu omáčku, cukor a koriander. Restujeme ďalšie dve minúty. Odstavíme a pridáme bazalku a mätu.

  3. 3

    Čili omáčka: Cukor rozpustíme v octe, zľahka osolíme a do vlažného sirupu pridáme cesnak a čili.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia