Cestoviny & cottage cheese & paprika

alzbetty - fotkaalzbetty, 28. októbra 2013
Cestoviny & cottage cheese & paprika
Foto: alzbetty

Na úvod sa ospravedlňujem za hroznú kvalitu fotky, ale foťák mi odpratala mama, tak som bola nútená použiť jediný môj dostupný mobil :D Ale Zobraziť celý popisNa úvod sa ospravedlňujem za hroznú kvalitu fotky, ale foťák mi odpratala mama, tak som bola nútená použiť jediný môj dostupný mobil :D Ale v skratke: toto je ďalšia párminútová rýchlovka, jednoduchá, zdravá, lacná...

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
1 ČL
1 PL
1/2 ks
1
podľa chuti
1 ČL




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme klasickým postupom v slanej vode. Scedené necháme odkvapkať. Na teflónovej panvici zahrejeme olej, pridáme kurkumu, špagety a rovnomerne opekáme, aby boli špagety pekne chrumkavé. Po chvíli k nim pridáme pásiky červenej papriky a opekáme spolu.

  2. 2

    Cottage cheese (kto chce, môže použiť rovno ochutený, ale ja si rada zarobím podľa seba) rozmiešame so soľou a nasekanými bylinkami (ja som použila čerstvú bazalku, rozmarín a sušený tymian), kľudne môžeme pridať chilli alebo mleté biele korenie... Hotové špagety zamiešame s cottage cheese a posypeme nasucho opečenými sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu

afataga
dobre si uvarila, si si ista, ze na fotke je cervena paprika? mne sa vidi ze je zelena
rikardo1979
zaujimave a hodne skusky. Ja by som si dovolil este jednu obmenu a to syr za plnotucny tvaroch a miesto sezamu lanove semienka. Tymto ziskame skvely zdroj Omega 3 mastnych kyslein (lanove semienka) a tvaroh pomoze ich lepsiemu vstrebavaniu ;)
alzbetty
to sú tam zelené bylinky paprika bola určite červená :D rikardo, tvoj nápad je tiež veľmi zaujímavý a určite stojí za vyskúšanie :D ďakujem za pozitívne ohlasy:D
gabriele
5*...robim podobne s kolienkami...vyborne je to aj s banoveckym tvarohom...a ako tu predo mnou varechac pise s drvenymi lanovymi semienkami je to super...ak pouzivas kurkumu pridaj k nej trochu cierneho korenia...mnohonasobne sa zvysi jej ucinnost...klinicky potvrdene :)
mirkamt
@Alzbetty , foto lákavo nevyzerá, ale vyskúšali sme doma túto zaujímavú kombináciu a zachutila nám. Takže vďaka za zdravý receptík a inovatívne využitie cottage cheesu. ;-) Škoda, že sme už cestoviny dojedli (špagety som vymenila za vrtuľky), mohla som ti pridať foto uvareného jedla.
alzbetty
jeeej tak to som veľmi rada že chutilo :D no a tu sa potvrdzuje že nie všetko čo je pekné je aj chutné a naopak :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia