Linguine po neapolsky fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 23. októbra 2013

Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom. Jedinou zvlastnostou je, ze "omacku" pripravime pecenim, nie varenim. Recept Zobraziť celý popisTaliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom. Jedinou zvlastnostou je, ze "omacku" pripravime pecenim, nie varenim. Recept mam od mojej svokry, ponukam vam ho v jej verzii :)

5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

 (grana)




Postup

  1. 1

    Zapekaciu misu polejeme olivovym olejem, paradajky nakrajame na kolieska a dame na dno misy. Pridame olivy podla chuti. Ja ich davam v celku, takto ich mozu ti, co ich neoblubuju nechat na tanieri. V rozpise neuvadzam gramaz, kazdy si moze prisposobit recept podla seba, jedine co mozem odporucit je, ze asi na 200 g cestovin treba 4 stavnate paradajky.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na paradajky pridam capperi, osolim, okorenim, kto ma rad pikantne, moze pridat chilli papricky (ci peperoncino), pokvapkam aj navrchu olivovym olejom. Dolezite je vsetko bohato posypat oreganom.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dam zapiect asi na 15 minut, tolko, aby paradajky pustili stavu.

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kym sa paradajky pecu, cestoviny uvarim al dente, pridam rovno do zapekacej misy, premiesam, bohato posypem pecorinom(ci inym syrom), ak boli paradajky malo stavnate, prilejem aj trochu vody, kde sa varila cestovina. Mozem este pokvapkat olivovym olejom a znova navrch pridat syr .

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Linguine alla napoletana. Buon appetito !

    Linguine po neapolsky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

paploska
výborný recept a svätá pravda, čím menej ingrediencií tým lepšie jedlo
afataga
tak na toto ma napada len mnam mnam mnam :-), ja v poslednej dobe pouzivam skoro na kazde cestoviny pecorino, akosi mi zachutilo :-)
eviana
@zuzkabluzka , Zuzanka... hocikedy si s radosťou dám takéto úžasne cestovinky... veľmi chválim, skvelá harmónia chutí, pečená omáčka veľmi zaujímava, isto niekedy veľmi rada skúsim ... 5*
evusik
pripájam sa k všeobecnému nadšeniu :-)
zuzkabluzka
Dakujem Vam vsetkym za mile komentare, budem rada, ak vyskusate, verim, ze nesklamu :)
mariamka
nema to chybu,, keby sme nemali dnes hubove, tak uz su neapolske :)
katkat
toto je podla mna jeden z najlepsich receptov, ktore sa tu za poslednu dobu objavili:) mnam!
cesminaz
Mnaaaaam vazera to perfektne!!!!! Toto musim skusit ;-) aj deti sa potesia ;-D 5*
lusinkab
Velmi pekny recept paci sa mi ten napad pecenia v rure a podla surovin to musi byt uzasne .Vdaka a urcite vyskusam.
babulicka
zaujimavy recept , mam chut vyskusat ..Talianska kuchyna nema chybu
morenajea
Cez víkend som skúsila. Schválne som si kúpila linquine, čierne olivy aj syr grana, aby bol autentický a výsledok rozhodne stál za to. Jednoduché, rýchle, chuťovo dokonalé jedlo. Môžem úprimne povedať, že lepší recept na cestoviny som ešte nenašla. @zuzkabluzka ďakujem za super tip, u nás sa zaradil medzi Top 10 a budeme ho mať na stole pravidelne :)
nazarboncuk
Vyborne vyborne vyyyyyborne! Zatriasla sa stolicka pod paradajkovou omackou varenou...zuzka uz davno ma ziadne cestovinovy tak nenadchli ako tieto. Velka vdaka ze si sa podelila o recept :)
zuzkabluzka
@morenajea , @nazarboncuk , baby, dakujem, ze ste dali vediet, mam naozaj velku radost, ze Vam chutilo...ja ich tiez robievam dost casto, aj moja 28mesacna dcera sa nimi doslova dlaaavi :))) nech sa dari :)
alex37
zaslúžene najvyššia známka:-) vyskúšame
afataga
dnes idem robit na obed nieco velmi podobne, len to urobim na panvici, nechce sa mi hicovat ruru pre dve porcie, mam cukanie dat tam aj cesnak, snad nic nepokazim
afataga
no trochu hej, ale bolo to vyborne, dala som aj jeden strucik cesnaku, trochu mi to pripomina putanescu, neskor pridam foto, prva vec pri stole bola, ze muzove olivy pristali hned na mojom tanieri, co mne vobec nevadilo a to sa vcera dusoval, ze aspon jednu zje, ale asi na to zabudol :-)
afataga
tu je foto, ked som tam kydla spagety, uz nebolo kedy fotit :-), neprichylis ma na prazdniny aspon na dva tyzdne, aby som sa napchala talianskou domacou stravou? ja budem dobra, budem aj pomahat, okrem zehlenia a vysavania urobim cokolvek :-)))

zuzkabluzka
:D :D :D Prid, @afataga , sice si ma s tym zehlenim nepotesila, ale nejak sa dohodneme ;) Prave dnes sme s muzom konecne po dvoch tyzdnoch ochutnali "nase" zelene olivy, neverila som, ze s tym je tolko piplacky, kym sa to da dat do huby(pre hroznuuu horkost) :) zjedli sme dvaja misu, teraz sa chystame na cierne, odlozim Ti?
babulicka
veru ..mozem potvrdit zo zberom oliv je fakt neskutocna praca, ale ta vona certvo vylisovaneho oleja ..fakt nieje nad domaci -extra vergine-
dnes som robila tento uzasny recept , vdaka zan ! zaujimave ze pocas 7 rokov v taliansku som nan nenadabila ..mnam !
lubkam
Zuzka je to fakt mňamka,výborné určite budem často variť.
tiginko
@zuzkabluzka jedna z mojich najobľúbenejších Varecháčiek, neviem kam si sa stratila, ale musím už konečne pochváliť tento tvoj recept, ktorý sa u nás definitívne udomácnil ako najlepší cestovinový. Stále som čakala, že ho zdokumentujem aJ fotograficky, ale ani dnes sa mi to nepodarilo. Totiž to je jedlo, ktoré je ideálne podávať ihneď po príprave a nerada zdržujem fotením hladných stravníkov. Ale už mi to nedá, zaslúži si obrovskú pochvalu, veľmi mi pripomína našu obľúbenú Kalábriu, hlavne keď tam človek pridá dobre pálivú papričku. Zuzi nech si kdekoľvek, pozdravujem a aj vďaka tejto dobrote si rada na teba spomeniem. PS: odporúčam paradajky pred pečením posypať troškou cukru, či už klasického, trstinového, alebo kosového
zuzanka1367
Niektoré recepty sa v tomto množstve stratia a to je veľká škoda, potom sa nájdu dobráci, ktorí ich vytiahnu na svetlo varechové, našťastie! Keby že náhodou nenarazím na komentár od @tiginka v denných komentároch tak sa dnes tak s chuti a dobre možno nenajem :) Rúru som mala zohriatú od pečenia kaseriek, tak nebolo nad čím váhať, miesto olív mladé zelené fazuľky a cestovina akú dom dal :) Zuzi nenahneváš sa keď foto pridám namiesto teba ? Bola som sama doma tak som stihla odfotiť :) Ďakujem za chutný recept a Tebe @tiginko , za to, že si nám ho vhodne pripomenula.


tiginko
ako by som sa mohla hnevať @Zuzanka - v žiadnom prípade. Som rada že si si aj vďaka mne pochutila. Skús niekedy aj originálnu verziu, je fakt božská. @Zuzkabluzka by z nás mala radosť :-)
zuzkabluzka
Zuzky moje, veru mam obrovsku radost :)
Uz som tu nebola hadam sto rokov a ked som dnes nasla v poste odkaz na nove komentare k receptu, skoro som odpadla...
@tigi , si strasne mila, uprimne dakujem za Tvoje slova, potesila si ma...a mas pravdu, naozaj som sa stratila, hoci si obcas slubujem, ze si zas zavarechujem. Asi si dam zavazok na prazdniny, ked bude casu a aj hladne krky budu trpezlivejsie, ak im nedam hned povolenie sa do toho pustit :)
@tigi nko, Zuzi, este raz velka vdaka :*
zuzanka1367
Zuzanka dnes opäť pod Tvojim receptom, najskôr si dovolím oneskorené blahoželanie k meninám :) nech si zdravá, šťastná a milovaná a samozrejme všetky Zuzky aj @tiginko :) , ale k receptu. Dnes som sa držala Tvojho, nič som nemenila, ani nepridala a tak veru dobre som spravila. Bolo to výborné, recept som už podsunula dcére, ktorá dnes pri letmom pohľade na pekáčik pred vložením do rúry skonštatovala...jééj to bude skvelý koláč :) foto hotového jedla nie je, nestihla som, ale ten koláčik som odfotila :) Vďaka!


1x giussa
tiginko
@zuzanka ďakujem za oneskorenú gratuláciu, si milá - tebe aj ostatným Zuzkám dodatočne prajem tiež všetko najlepšie. A tentoraz sa teším ja, že si mi túto dobrotu pripomenula. Ja stále hovorím, že sa nedá stihnúť odfotiť hotové jedlo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia