Nakladaný karfiol

sonulienka - fotkasonulienka, 18. októbra 2013

Chcem Vám ponúknuť moj recept ako už roky nakladám karfiol.

Suroviny

6 ks väčší
6 kg
 podľa seba
Nálev na jednu dávku:
2 l
1/2 l
15-18 PL




Postup

  1. 1

    Rozoberieme si karfiol dobre ho pod tečúcou vodou umyjeme. Očistíme si malú cibuľku /pri nej si poplakal manžel/. Umyjeme ci chilli papričky. Umyjeme si poháre a víčka. To všetko si pripravíme pokiaľ sa nám varí nálev.

  2. 2

    Keď máme karfiol umytý cibuľku očistenú a umytú možeme dávať do pohárov. Ja som dávala niekde 1 niekde 2 chilli papričky. Deti nemajú veľmi rady štiplavé.

    Nakladaný karfiol - obrázok 2
  3. 3

    Nálev máme uvarený možeme zalievať poháre. Ale dáme si ho na najmenší horák aby stále pomaličky vrel a plníme do pohárov. No a ihneď zavíčkujeme a ukladáme do police. S tejto dávky mi vyšlo 34 pohárov.

    Nakladaný karfiol - obrázok 3
  4. 4

    Pozor! Vobec nepredváram karfiol ani cibuľku a nesterilizujem. Rovno ukladám také horúce do police ako vidíte na obrázku. Ešte sa mi ani raz za toľké roky ako to robím nepokazil a nezmútil ani jeden pohár. Nepredváram preto, lebo karfiol a cibuľka zmaknú a to nám nechutí. Toto je fajnové chrumkavé. Aspoň nám a celej našej rodine takto chutí.

  5. 5

    Toto je karfiol ktorý som nakladala vlaniCiže mám ho už rok-ešte som tieto dva poháre ušetrila pre vnuka. A zabudla som napísať, že nálev vždy precedím aby sa mi do karfiolu nedostali semiačka ktoré sú v náleve.

    Nakladaný karfiol - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
@sonulienka
tak - "nejvíce " sa mi ľúbia tie naškrečkované police...:-)))
áno-karfiol chrumkavý-to je ten pravý..
ten nakladač ZELKO - to spraví-že by sa nemal pokaziť...s tebou sveta žiť...
karfiol si kúpila?koľko hlávok na tieto poháre?môžeš dať info..??
žeby som ešte..??
:-)))
sonulienka
tak ako píšem 6 ks karfiol a 6 kg cibuľky.A asi 7 dávok nálevu.
ďakujem za komentík a ak urobíš určite neoľutuješ.
radost
booožeee..však to máš pri surovinách...ja som slepá..:-)
marianne
Fiha,Vy ste tu ine gazdinky,naskreckovala si statocne. Nakladany karfiol mam rada,ukladam si,moj otec ho robieval,nenapisala som si recept,ukladam si,dakujem
nadas
Ja som zavárala karfiol len jedenkrát a zružovel vo fľaškách a bol taký mľandravý preto ho už nerobím, ako to , že vyzerá tak bielo?
Viem že do kapusty sa dáva niečo aby bola biela ale vo Vašom recepte nič nieje.
havino
@sonulienka , chválim prácu, ja som tento rok zavarala miešanú zeleninu s karfiolom, ale sterilizovala som, ja sa bojím, huby som dávala, baraní roh, papriku, cibulku, chilli, farebne som to stajlovala a by ma porazilo keby začalo kvasiť, pekné zásoby máš
ariela6
ja som tiež prave dnes zavarala karfiol ja som ho trošku predvarila s kyselinou citronou a mam ho pekny biely a nezvikne mi zružovatie miesto cibulky davam mrkvu a tiez kapiu mam ho tiež velmi pekny a nalev robim presne ako sonka
pusta
úžasný recept na úžasnú lahôdku. máš ho nádherný, priam spieva. zaslúžene 5hviezdičiek ti patrí :-)
ampara
Akoby ich jedna mater mala(tie poháre). Nádherné!
sonulienka
Ďakujem za komentáriky a idem za radom:
Izka na Teba určite nemám Ty toho máš oveľa viac máš záhradu a vypestuješ si ja mám len okolo domu taký kúsok na zeleninu tomu sa viac menej venuje manžel aby sa nenudil.
@nadas asi si ho predvárala alebo sterilizovala alebo dala niečo od čoho zružovel. Ja ho mám vždy takýto.Určite od octu málinko zmení farbu ale je tvrdý aj cibuľka a na chuti sa nezmení. Pridám foto ešte mám od vlani dva poháre.
@havino keď sú tam huby jasné,že musíš sterilizovať a to musí byť fajnotka.
@ariel6 tak sme na jednej časovej osi.
@pusta a @ampara ešte raz ďakujem.
aroooo
robila som aj ja tento rok, len som sterilizovala krátko, skúsim nabudúce podľa teba, je to pre mňa veľká mňamka. Keď dám vriaci nálev, netreba aspoň prevrátiť hore dnom aby sa vysterilizovala aspoň víčko? ukladám a samozrejme 5*
sonulienka
@aroooo samozrejme ak chceš pre skúšku možeš otočiť pohár aj ja niektoré vyskúšam ale len otočím a ak nálev netečie tak je to OK a ide pohár do police.
stacy77777
@sonulienka - recept ukladám,takto robila nakladaný karfiol moja mama a veru som ho nejedla dobrých 30rokov,joj,až sa mi zacnelo...
jankaks
Paci sa mi recept a zajtra hneď skusim podľa neho ... :-)
kristina47
Dnes som kúpila karfiol,preto som šla na túto stránku.Od Teba recepty nikdy nesklamali,tak idem do toho.
sonulienka
@kristina47 držím palce ja som ešte tento rok nenakladala. Nakladám len neskoršie. A neviem čo bolo vlani ale asi 3 poháre sa mi zmútili. Tak držím palce aby sa Ti podarili a nezmútil sa Ti ani jeden.
milka001
Dobry deň,aj ja som zavarala karfiol podla vas . Ešte som tak nerobila ,nemala som papricky , prevatila som ich hore dnom .
milka001
Dakujem za recept, je super neverila som ze to aj bez dunstovaia ide , ste šikulka . Vsetko dobre vam prajem a prijemny vecer . Urobila som len 3 pohare na skusku .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia