Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)

stefanm - fotkastefanm, 18. októbra 2013
Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Foto: stefanm

Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , Zobraziť celý popisAk si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , ktorého hlavným sídlom je mesto Dijón . A pretože najdôležitejšou zložkou mnou pripraveného jedla je dijonská horčica a nechcel som to nazvať len tak : Mäso s horčicou , tak som mu dal tento honosný názov . Aj takto vznikajú názvy jedál na receptoch v našich reštauraciach !!

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks
2-3 PL
3 hrste
2-3 PL




Postup

  1. 1

    V polievke uvarené , vychladnuté mäso nakrájame na menšie kúsky a na nahrubo pokrájanej cibuli ho krátko opečieme . Pridáme dijonsku horčicu , trochu rozriedime polievkou a krátko podusíme .Ku koncu pridáme fazuľkové struky a kukuricu . Dochutíme soľou , korením a ...

    Côte-d’Or (Zlaté pobrežie) - obrázok 1
  2. 2

    ... podávame . Pri servírovaní pridáme na mäso ešte lyžičku pikantnej dijonskej horčice . Podával som s opekanými zemiakmi s bylinkami .

    Côte-d’Or (Zlaté pobrežie) - obrázok 2
  3. 3

    Dôležité pri konzumácií tohto jedla je mať pripravený pohár chladeného piva , pretože jedlo je pikantné a v polovičke jedenia sa vám bude veľmi hodiť na zapitie .

    Côte-d’Or (Zlaté pobrežie) - obrázok 3
  4. 4

    Potom už v kľude dojedáme ...

    Côte-d’Or (Zlaté pobrežie) - obrázok 4
  5. 5

    ... až do posledného sústa . Boli ste svedkami vzniku nového jedla ale hlavne poučenia ako vznikajú v našich reštauráciach tie ich zvláštne názvy . Veď ja som práve pripravil hovädzinu z polievky s horčicou . Alebo predsa len ... Côte-d’Or ???

    Côte-d’Or (Zlaté pobrežie) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
trošku sa mi tam nehodí tá kukurica, to už zaváňa americkým pobrežím, ale inak by som nezaváhala ani chvíľku. Milujem varenú hovädzinku s chrenom, alebo horčicou. Pekne si navaril
radost
pridávam sa:teplé varené hovädzie-plus horčica-plus chlieb =veľmi dobrá pochutina...tie dalšie suroviny sú už naviac-k plusu...:-)
rela
@stefanm , vidím že Ti to rýchle učenie jazykov ide veľmi dobre. Keď je recept dobrý, ešte k tomu aj jednoduchý, na názve nezáleží. :-)
neposed
dobre je sice dobre, ale v takej restike v ponukovom liste to naozaj skor zaujme stravnika, ako obycajne hovadzie varene. Darmo, tuzime po exotike, teda aspon u vacsiny z nas je to tak. Ten klasicky nazov nam vybavi nase zname chute, ale neznamy nazov v nas evokuje prinajmensom zvedavost. Dobre si to vymyslel, chytry napad.
sisok
super a nie moc komplikovane...nazov vynikajuci....bonjour de Toulouse :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia