Šalát z karfiolu a goudy fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 11. októbra 2013
Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept)
Foto: kecemis

Je mozne ho podavat ako prilohu, ako salat, alebo len tak, ako lahku veceru.

6-8
porcií
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (kg)
1,5 hrnčeka
1 hrnček
1/3 hrnčeka
1 - 2 ks
1/4 hrnčeka
3 PL
3 PL
4 ČL
1 PL
1,5 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Z karfiolu som odstranil vsetky listy a dal som ho do vriacej vody troche zmaknut. Nesmie byt ani makky, Proste crunchy. Po dvoch troch minutach som ho vytiahol a dobre oplachol pod studenou vodou.

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ho rozobral na male ruzicky.

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajal som si cibulu na drobno, postruhal uhorky a jablka. Nasekal cilantro, alebo petrzlen a ...

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridal ku karfiolu a zamiesal. Pridal som aj na drobno nakrajany syr. Ja som teraz na ziadost mojho lepsieho ja pouzil kozy syr.

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V nadobe som si zmiesal majonezu, kyslu smotanu, ocot, vodu z uhoriek curry korenie, Cukor stiplavu paprika, alebo sauce, trochu soli a korenia, podla chute.

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vsetko vylejem na karfiol a zamiesam a dam na dve hodinu do chladna. Podavame ako prilohu, alebo len tak. Ak niekto preferuje maso, moze primiesat na drobno nasekanu sunku.

    Šalát z karfiolu a goudy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
@kecemis bodujes :) to musi byt ozaj mnam chrumkave, u nas ide gouda aj kozi, tak mozno budu dve verzie a kludne len tak :)
pusta
fantastický šalát, obsahuje všetko, čo ľúbim...
chválim recept a hviezdičky ti patri v najvyššej hodnote.
jamarlen
hviezdu som ti strhol za smotanu v majonéze, ale tie ostatné štyri sú za skvelú inšpiráciu:)
evusik
určite dobrý šalát... ja môžem takéto šaláty len tak, ako hlavné jedlo :-)
@akotak pekne si to napísal, že "všetko čo mám rada" a na tej fotke to si fakt ty :-) :-)
kecemis
Dakujem Vam za priaznive komentare. Som si isty, ze ked raz vyskusate, stane sa tento salat Vas pravidelny.
eviana
@kecemis , tak to ma podrž, skombinovať goudu a karfiol by ma nenapadlo a tie ďalšie pridané suroviny dokonalosť sama - ale že to vyzerá prudko jedlé, ba priam famózne, chválim a veľmi rada vyskúšam, KK :)
evanaaa
Aj pre mňa zaujímavé zloženie, ale konečný produkt na zjedenie, mala by som aj aj takéto šaláty jesť.
@evusik , pozerám, aj trikrát, ale ja tu @akotak nevidím, ani tie slová, nezmýlila si sa?
kecemis
@janger vyzera velmi dobre, urcite vyskusam, dakujem. Priznam sa bez mucenia, ja som akosi nemal cas skontrolovat, ci je tu podobny, alebo rovnaky recept.
janger
@kecemis , ved preto to nehovorim :-))). To len tak na porovnanie :-). Ved recepty sa opakuju, aj tie iste, alebo podobne...Mne to absolutne nevadi. Tiez vzdy nekontrolujem, to by som sa naklikala...
evusik
no, tak to hľadím aj ja pretože ešte včera tu bol komentár od @akotak
ktorý má v profile uvedené, že je 45 ročný muž ale v komentári písal v ženskom rode, prišlo mi to smiešne, tak som sa nato opýtala, no asi sa len pomýlil, ale prečo dal vymazať svoj komentár to nechápem a pokiaľ viem tak redakcia vždy napíše, že komentár bol zmazaný na vlastnú žiadosť... a tu nič, je to divné veď ten komentár nebol ani vulgárny ani urážlivý, práveže bol pochvalný, tak prečo ho dal @akotak vymazať je záhada... no hádam nám to vysvetlí... alebo možno @redakcia by mohla :.)
 varecha.pravda.sk/profil/akotak/...

@kecemis prepáč, že to tu riešim ale považujem za potrebné to vysvetliť, lebo to vyzerá trošku divne :-(
tvoj recept vyzerá výborne, ten môj môže karfiol 3x denne tak mu ho pripravím, včera som si už kúpila karfiol :-)
mariamka
@andreac a mozem sa spytat preco bol zmazany mne ste napisali ze mazete len pre vulgarnost alebo ze to treba predychat :) kvoli comu bol zmazany akotak ? kto je @akotak ???
methi
Cudujem sa, ze ti nikto nedal este po prstoch za to cilantro ;)
pusta
@mariamka , ved to redakcia vysvetlila.
ak požiadaš ty o zmazanie svojho komentára ty, tak ti vyhovie redakcia tiež.
niet čo riešiť...
akotak
Je pravda, že som požiadal o vymazanie komentára, ktorý k tomuto receptu pridala pod mojim menom priateľka - sadla k PC a drzo sa zapojila do diskusie - je totiž veľkou milovníčkou karfiolu. Ale v súvislosti s debatou ohľadom orechovej torty a spôsobu akým bolo v diskusiách riešené všetko okrem samotného receptu som sa obával toho, čo sa zrejme aj stalo, že budem obvinený z toho, že som "schizofrenické dvojča pani pusty". Rozum sa človeku zastavuje čo všetko sa tu premelie. A to som ešte nepozrel na ďalšie diskusie ohľadom onej torty. A úprimne, ani nemám chuť sa pozrieť.
Inak obdivujem Vás @evusik , ako to tu celé máte pod kontrolou. Ste administrátorom tejto stránky?
Ospravedlňujem sa, ak som niekomu spôsobil nejaké problémy. A za priateľku posielam veľké uznanie tomuto receptu @kecemis , myslím, že už zháňa suroviny, aby mohla šalát vyskúšať )
andreac
@mariamka , užívateľ @akotak vysvetlil, prečo bol jeho komentár vymazaný. Za bežných okolností by som ho nevymazala, ale keďže sa tu rozprúdila búrlivá diskusia okolo posledného receptu od @pusta , nepovažovala som to za zlé. Ešte odpoveď na Vašu otázku, kto je @akotak ? Neviem, kto je @akotak a nie je v našich kompetenciách to skúmať.
Verím, že týmto je táto kauza "ako-tak" uzavretá a všetci sa s chuťou pustíme do prípravy sobotňajšieho obedu:-)
Želám pekný víkend!
akotak
Ďakujem tímu Varecha za pochopenie.
Ak má niekto seriózny záujem vedieť kto som, nech sa páči, sú tu možnosti internej pošty, môžeme sa o sebe dozvedieť viac.
Poprosím invektívy a primitívne komentáre vynechať. Ďakujem.
pusta
@andreac , člen tímu tvoriaceho Varecha.sk , dakujem Vám za vysvetlenie Vami bezo zbytku.
@akotak , dakujem aj tebe za vysvetlenie bezo zbytku
a dúfam, že už hlúpe konšpiračné teórie istých osôb prestanú, lebo naozaj niet čo riešiť.
milý@kecemis , tebe sa zvlášť ospravedlňujem, že môj recept Torta plná orechov, s rumom a čokoládou na štýl Op Art sa ešte trapne rozoberá vdaka podaktorým iniciatívnym horlivcom aj pod tvojim receptom.
napriek tomu, že sa tak stalo nie mojou zásluhou, úprimne ma to mrzí a prosím o prepáčenie.
dakujem.
evusik
@akotak a @pusta je len zaujímavé ako všetko riešite spolu.... a už vôbec nechápem prečo tu zas riešite tortu, veď to sem vôbec nepatrí...
@akotak ja som sa ťa slušne opýtala a ty píšeš o invektívach a primitývnych komentároch.... ešte som sa ťa pýtala že či na tej fotke si ty, alebo aj to je zakázané sa opýtať?
abdul
Á, toto mi chýbalo, riaditeľka vyšetruje.... . Celkom primitÍvne.
evusik
@abdul rada by som ťa upozornila nato, že tvoj priateľ @angast vyšetril presne to čo ja... ale samozrejme u neho je to len taká irónia, podpichnutie zatiaľ čo ja vyšetrujem a celkom primitívne... popísalo sa toho tu aj tam celkom dosť ale toto sa ma zo všetkého dotklo najviac... ale čo už....
abdul
@evusik :
Považuješ tvoj komentár dnes o 08:59 za hodný dospelého človeka ?
" ešte som sa ťa pýtala že či na tej fotke si ty, alebo aj to je zakázané sa opýtať? " - môžem sa opýtať, či na fotke vedľa tvojho nicku su ty ?
evusik
@abdul presne túto otázku som čakala, nie nie som to ja, dokonca to nie je ani fena, je to pes, môj najmilovanejší pes ktorý je už bohužiaľ v psom nebi... vôbec nechápem prečo by som sa nemohla opýtať či dotyčný je alebo nie je na fotke... alebo je to zas len o tom, že som sa to pýtala ja a ty máš dôvod sa do mňa navážať???? končím, mám aj lepšie veci na práci...
akotak
Zmenil som si fotografiu, pani @evusik - ak sa Vám tá predchádzajúca zdala nevhodná, či škrobená, možno táto prejde Vašim filtrom ). Bohužiaľ ja momentálne - ak nerátam priateľku - domáceho miláčika nemám a fotografie rybičiek mi nejak extra vhodné ako foto k môjmu profilu na portáli o varení neprídu. Môj ksicht nie je nič extra, ale je môj, nehanbím sa za neho. S pani pustou má spája zatiaľ jediné - môj komentár k jej orechovej torte, takže by som Vás naozaj poprosil pani @evusik , aby ste už tieto svoje bludné predstavy stopli, naozaj nie sú vhodné dámy Vášho veku - ak ho teda máte uverejnený správne. A tento môj komentár by som rád považoval za naozaj posledný týmto spôsobom, bol by som rád, keby sme sa nabudúce bavili spolu len o varení, pretože ako som pozrel zopár Vašich receptov, varí Vám to ). Ďakujem za pochopenie.
evusik
@akotak ty to myslíš vážne ?????
na oboch fotkách je poľský herec Radoslaw Krzyzowski



akotak
Blahoželám k úspechu pani @evusik. Vy najlepšie viete prečo sem nevložíte svoju vlastnú fotografiu, takže si myslím nemáme navzájom čo vyčítať )
Ja som pánovi na fotografii aspoň typovo podobný, dá sa to isté povedať o Vás?
evusik
prečo si potom napísal toto "Môj ksicht nie je nič extra, ale je môj, nehanbím sa za neho" tá tvár totiž nie je tvoja.... a ešte niečo je úplne bez problémov zistiteľné z akej adresy kto píše, minimálne že to je podané z tej istej adresy, takže admin ktorý sa stará o technickú stránku to vidí.... a potom koho chceš zblbnúť, veď je to celkom jasné, že ty a pusta ste jedna a tá istá osoba, môžeš si sem dávať tváre hercov alebo rybičky.. už tu bolo ticho ale nie ty sa musíš do mňa navážať, si tu 24 hodín a všetkému super rozumieš, prestaň, ja nemám záujem sa tu s tebou naťahovať ale tiež ma nebaví keď si o mne niekto myslí, že neviem kde je sever.... dosť už...
abdul
Ešteže táto fialová Milka nerobí admina. To by bol rachot.
marianne
Byt autorom tohoto receptu,tak vas odtialto prasim,kade lahsie,ale nie som....asi mate stastie,ze je na cestach.Uz to zacina byt pod uroven.Konflikt roznasate uz do tretieho receptu.Mam dost.
andreac
Posledný komentár od @angast bol pre vulgárnosť vymazaný.
Zároveň žiadame užívateľov Varechy, aby vo svojich príspevkoch neriešili súvis medzi @pusta a @akotak , keďže žiaden neexistuje. Ďakujeme.
evusik
ja toto fakt nechápem... v recepte na op-art tortu @redakcia nechala fakt nechutný komentár od @pusta a vymazali ste zopár komentárov ktoré neboli ani vulgárne ani dehonestujúce, len vyjadrovali svoj názor.... aj naše vnúčatá používajú slovo pipík a nikto si o nich nemyslí, že sú vulgárne....
tiginko
@kecemis šalát je veľmi zaujímavý, u mňa teda bez jablka, lebo nerada miešam ovocie so zeleninou. Neviem síce, čo je to cilantro (samozrejme mrknem do googla, aby som bola múdrejšia), ale petržlenová vňať ako vidím to v pohode nahradí.
pusta
ak sa nemýlim, cilantro je vňať koriandra, ktorá sa tak nazýva najmä v južnej, ale aj v severnej Amerike :-)
tiginko
@andreac tvoje zásahy niekedy fakt prekvapia, tam kde by mali byť nie sú a tu zrazu, aby si zakryla niečí parádny prešľap tak si neuveriteľne pohotová. Najprv tvrdíš, že netušíš kto je @akotak a nie je vo vašej kompetencii skúmať to, a potom jednoznačne tvrdíš, že medzi nimi nie je súvis. Čisté to nie je určite, ja si síce beriem na seba podobu žabky (nech mi to všetky žaby odpustia), ale neberiem si identitu iného človeka dúfajúc, že veď toho nikto nepozná. Dnes je možné všetko, aj sa skrývať za niekoľko nickov, aj zistiť čo to o fiktívnom najlepšom priateľovi....
elixir
ja som už fakt v šoku, čo sa tu niekedy celkovo na Vareche deje...
methi
No ano, niekto vie, co je cilantro, ale ved cudzie nazvy sa tu nesmu pouzivat :) za to sa tu virtualne bucha po prstoch. Ja som sa uz poucila... aj ked nie vzdy sa to da, vyhnut sa cudzim nazvom. A ak sa tak stane, hned sa ludia ofrnuju, ze clovek sa predvadza, aj ked recept vlozil s dobrym umyslom. Skoda.
pusta
@tiginko , môj najlepší priateľ je konkrétna živá osoba, žiaden fiktívny priateľ a keby ťa aj roztrhlo, ty vôbec nič o ňom nezistíš :-)
okrem toho, to vonkoncom nie je tvoja vec :D a si úplne vedľa :-)))
pusta
@methi , úplne s tebou súhlasím. lenže prečo by si sa mala dať klepnúť po prstoch, ak vieš niečo naviac alebo dokonca lepšie? kľudne sa "predvádzaj" dalej, ja sa napr. od teba dám veľmi rada poučiť a rozšírim si svoj vedomostný obzor, tvoje rp sú vynikajúce a viem, že ich vkladáš s tým najlepším úmyslom, tak ich vkladaj pekne dalej a bez obáv!!!
methi
Pretoze mudrejsi ustupi a ja sa nemienim zamotavat do takych nezmyselnych konfliktov. Myslim, ze rozumny clovek riesi rozumnejsie veci. Varecha a jej komunita ma svojim sposobom nieco naucila... ale skor o ludoch, nie o vareni.
tiginko
a mne sa @methi páči, keď sa používajú cudzie názvy, lebo sa aspoň človek dozvie nové veci a je potom múdrejší :-)
methi
No ved aj mne :) A ked neviem, viem sa spytat.
rea1
nuž, na varecháčskych diskusiách sa človek fakt niekedy nestačí diviť. občas mi to pripomína deti v škôlke, keď sa hádajú, kto dociká vyššie. a vraj dospelí ľudia. ts, ts, ts.
irenaw
Jani, @kecemis má možno obočie až na temene, keď číta tie ohlasy na chudáka karfióla...
garanco
Ja "iba" k Tvojmu receptu: veľmi sa mi páči, urobím ho príležitostne!
(moja poznámka - minule som varila karfiol v pare, bol oveľa lepší, ako keď ho varím vo vode, nič som pri parení nepridala,ani soľ, ale kým som z neho urobila to, čo som chcela, polovicu z neho sme s manželom iba ochutnaním zjedli)
kecemis
Bol som par dni mimo a pridem, pozriem a som este viac mimo, co sa tu porobilo. Nechcem znova rozputat zbitocne vasne, tak s ak tomu vyjadrovat nebudem, som rad, ze sa to skoncilo. Ale dakujem vsetkym zucastnenym, tolko ohlasov na moj jednoduchy salat som skutocne necakal.
Miska mala si pravdu, nechtiac som pouzil cilantro a to uz druhy krat. Som nepoucitelny. Tymto sa ospravedlnujem.
@garanco mozes si upravit karfiol ako len chces, ja ponukam inspiraciu. Tiez niekedy pouzivam paru len nemam ten spravny odhad ako dlho parit.
irenaw
to máš tak, keď necháš karfiol a goudu pár dní bez dozoru, mohlo to dopadnúť aj horšie ;-)))
1x safran
pusta
milý@kecemis , vitaj späť, chýbali tvoje milé komentáre už:-)))
a ty sa polepšiť nemusíš :-) zostaň taký, aký si!
nech sa ti darííí a vdaka za tvoje krásne recepty :-)
prajem ti pohodový krásny deň.
methi
:) no no no, ty betar. Po slovensky musis ;)
manya
@kecemis máme v záhrade peknú úrodu karfiolu tak prišiel čas na vyskúšanie tvojho receptu, ktorý som objavila iba nedávno, je výborný, vyskúšam aj ďalšie tvoje recepty;
kecemis
@manya dakujem. Mile to prekvapenie po takmer dvoch rokoch takmer zabudnutia. Som rad, ze chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia