Zázračný nápoj fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 28. septembra 2013
Zázračný nápoj (fotorecept)
Foto: tatranka

Pod týmto názvom som dostala e-mail od priateľky.Recept sľuboval vylepšenie zdravia.Všetky ingrediencie som mala doma,tak som si ho veru vyskúšala. No Zobraziť celý popisPod týmto názvom som dostala e-mail od priateľky.Recept sľuboval vylepšenie zdravia.Všetky ingrediencie som mala doma,tak som si ho veru vyskúšala. No je už dávno známe,čo je zdravé,nie je veľmi chutné,alebo priam nechutné! Recept som si trochu prispôsobila,aby som to zdravie do seba dostala. A teraz ho už pijem pravideľne.Je chutný a aj dobrý.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 ČL
2 ČL
1,5 dcl (alebo voda)
1 dcl (doliať do zmesy)




Postup

  1. 1

    Potrebujeme mrkvu,cviklu,jablko,prevarenú alebo odstátu vodu.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu a jablko ošúpeme,vyberieme jadrovník.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame na kocky./ Všetko je v surovom stave! /

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do mixéra a zalejeme 1,5 dcl vody,alebo minerálky.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmixujeme.Získame kašovitú zmes.Tú udržujeme v chlade,aby nám neprekysla.Je to asi na 6 x 2dcl porcii.Pretože cvikla má zemitú vôňu aj chuť,nie každý ju znáša. Preto tá zmena,ktorú som si sama nachutila.Do dvojdecového pohára dáme deci namixovanej zmesi,zakapneme lyžicou citŕonu. Do 1 dl odstátej vody alebo minerálky dáme 2 kl medu.To zamiešame s cviklovou zmesou. Takto premiešané pijeme vždy pred jedlom na lačno.Ja to pijem ráno a potom asi dve hodinky po večery. Osvedčilo sa.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravený pohár večer.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu celý postup. Možno že prídete na chuť tomuto drinku,keď si pomyslíte,že niečo robíte pre svoje zdravie. Držím vám palec.

    Zázračný nápoj (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianna76
Fajn Martuška, ja sa chystám už týždeň si ho spraviť.... skúsim takto podobne tvojemu. Krásne.... Ešte som premýšľala... či by sa nedal zavariť ako rajčinová šťava... hm?
tetrisss
Tak zavarit sa da, ale strati tu zazracnu precistovaciu silu, dokonca takyto napoj je najlepsi vzdy cerstvy a naozaj je velmi dobry najma na precistenie pecene. Inak ak vam prestane napoj z repy chutit, uz ho nepite, vravi sa, ze uz nie je potrebny.
tiginko
myslím že toto naordinujem celej rodine, určite sa zíde trochu vylepšiť už trošku pokrivkávajúce zdravie. Vďaka za recept
dorisa
Odšťavenú cviklu s mrkvou a jablkom pijeme doma s dcérou aj vnučkou, nič nelúpem, len dôkladne umyjem a nevyberám ani jadierka. Používam na to odšťavovač Hurom, ktorý funguje na princípe mletia surovín. Ty máš nápoj na mixovanie, chápem, chcem len povedať, že také zloženie surovín aj my doma užívame pre zdravie. Mňam. Pekný postup, fotky...Martuška, veď , ako vždy.
tatranka
Ďakujem.Ja práve okrem rannej odstátej čistej vody s citrónom som si nikdy nič pre zdravie nerobila.A teraz,asi tým že stárnem a tá sviečočka sa skracuje,uvedomila som si,že aspoň trochu pomôcť tomu organizmu.
Myslím,že som urobila veľmi dobre!....
1x cita
radost
@tatranka
píšeš-že piješ..teda precedíš..??alebo aj to husté ješ lyžičkou..??
správne si poznamenala..že zdravé=nechutné..bo u susedov mi dali pár krát pohárik šťavy...ale kto chce-ten s tým nebude mať problém..záleží na postoji..
želám zdravie a prežiť nádhernú nedeľu-ráno svieže-ale slniečko ho zohreje...
tatranka
@marianna myslím,že ti dievčatá odpovedali a veľmi správne.Zničila by si tu silu,ktorá pomáha.
@dorisa odšťavené je určite výborné,no tu práve keď som čítala e-mail,musí byť tá kašovitá podoba,ktorá pracuje v tráviacom trakte.Ináč chápem,že odšťavuješ aj jabĺčko kompletne nelúpané.Pri odšťavovaní to robím tak aj ja.No to je už o inom.
@tiginko presne ako ty som rozmýšľala aj ja a preto tento recept.
Je obdobie čerstvej cvikly,ktorá ma v sebe momentálne veľkú silu zeme.Dajte sa zlákať na tento blahodárny nápoj!
izabella929
@tatranka..Tvoj skvelý nápoj určite vyskúšam.-)cvikly mám habadej, jabĺčka tiež, mrkvičku idem zajtra vyberať zo zeme,,,takže urobím si fajný nápoj.-) ďakujem pekne za recept...
elen52
Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam
marianna76
ano, Martuška, ano... radšej si repu odložín do pivnice.... ale, keď sa aj repa zavára .... preto reku
havino
dobre robíš Martuška, chválim, ja už tiež neodšťavujem, nechce sa mi potom ten stroj, ako obor umývať, rozmixujem čo mám, zmiešam s minerálkou a je aj šťava v brušku aj vláknina, citronu tiež pridám, len cviklu ja nemôžem, skúšala som tak, aj onak, mne je hrozne ťažko z nej a tak je zdravá. Krásne si spracovala recept, dúfam,že naláka viacerých. 5*
luss44
uložené v kolonke "zdravé veci", zajtra vyskúšam, všetko mám v záhrade, vďaka za rcp
an3da
áno, aj tak som robila, bez citrona, môžem.
smutnabarby
ja si mixujem cviklu,mrkvu a jablko,dávám do toho obyč vodu,je to husté,moc mi to chutí,nič iné do toho nedávam,každý deň si mixujem čerstvé.Vobec to nieje odporné,len cviklu olúpem a mrkvu si očistím,jablko zbavím jadierok,ale nie šupky.Ten citron a med mi tam pripadá zbytočné.Med navyše ani nemožem,žial.Manžel tento recept našiel na maďarskom nete.
tatranka
@smutnabarby cvikla sama o sebe je veľmi zdravá,tak len ti môžem závidieť.že to nepotrebuješ ničím dochutiť a že to tak vypiješ a hlavne,že ti chutí.
marrry
Nooo vyborne tak toto si doma urobime :) az na ten med na ten mam alergiu :) dakujem za tip
hottmi
Nám doma více chutná slaná verze. Ve šnekovém odšťavovaci uděláme šťávu z rajčat, papriky, červené řepy a mrkve. Na chuť přidáme kousek cibule a pár kapek olivového oleje a trochu soli.
tatranka
@hottmi viem si predstaviť aj v slanej a korenenej verzii.Vieš,potrebujem ja prehlušiť tú zemitú chuť cvikli.Tá mi dosť vadí.A takouto variáciou ako uvádzaš by to šlo. Skúsim to aj takto uvádzaš.
jarbra
@tatranka dakujem za skvely receptik, ja si tiez robim bylinkove napoje, likery, masticky, atd. Mame velu zahradu za domom 60 arov, na jar... v lete aj na jesen zbieram bylinky, vysusim a pripravujem napoje rozne, ale najlepsie bylinky je zbierat na ,, JANA ,, vtedy maju najsilnejsiu moc ,,. Na jar, z mladej zihlavy si robim na ranajky ,, zihlavovu prazenicu ,, hmm ... mnamky .... urcite aj ja pridam par receptov, ktore som robila a osvecili sa mi ... verim, ze tie bylinky maju ,, zazracnu moc,, pretoze drzim sa zo zdravim nikdy ma nebolela hlava, hrdlo, krize, ruky, nohy, tlak, ba dokonc ma obchadzaju anginy aj chripky, vsetci okolo mna prskaju, soplia, kychaju atd. ... co si pametam takych 30 rokov mozno aj viac ... a to vdacim ,, BOHU A BYLINKAM ,, ... moje deti mi stale hovoria ,, Babka bylinkarka ,, :-) rada stale poradim priatelom a osvecilo sa to ... preto odporucam , zahodit lieky a siahnut po bylinkach je pravda ze nie,kazdy ma moznost si ich nazbierat, ... dakujem este raz @tatranka za receptik ten som nerobila urcite vyskusam, tesi ma ze je v tom recepte cvikla, ktoru ,, milujem ,, ba dokonca ju jem, ako jablko aj v surovom stave, robim aj tak, ze postruham na hrubsie rezanceky pridam citronovu stavu
tatranka
@jarbra musím sa ti veľmi ospravedlniť,že som ťa zatiaľ na Vareche,hoci si veľmi šikovná nezaregistrovala.Máš pekné recepty a tvoje nápady a šikovné ruky vedia toho naozaj veľa zrealizovať.
Teším sa,že ti nápoj z cvikli chutí.Podľa toho čo píšeš,sa naozaj zdravo stravuješ. O sebe by som to nepovedala.
Myslím,že na tvoju stránku častejšie zavítam.
katka78
Patrím medzi tých šťastlivcov, ktorým cvikla chutí aj surová, hoci som to zistila len pred pár rokmi. Dovtedy som vlastne ani netušila ako surová chutí, lebo som ju jedla len nakladanú sladko-kyslú v pohári od maminky. Ja ju vnímam ako taký fialový kaleráb a kto ľúbi kaleráb, musí predsa aj cviklu :-))) Takto zmiešaná v kombinácii s mrkvou a jablkom je výborná, aj ja odporúčam. A obsahom naozaj zázračný nápoj. Veľmi pekne @tatranka.
tatranka
@katka78 tak to naozaj patríš Katka medzi šťastlivcov.Nie každí znáša cviklu.No máš výhodu.Je to veľmi zdravá zelenina.Pôsobí pre organizmus,ako elixír.Ďakujem za pekný komentárik.
peta5
mnam, ja to poznam, resp. robievam obcas tak, ze obmenim jablcko za fenikel - zevraj ajurveda,,, taktiez mnamka, vyskusajte :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia