Zapečená zemiaková kaša

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 PL
 podľa potreby
150 g
1/4 KL
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv olúpané zemiaky rozkrájame a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a pridáme nadrobno pokrájanú šunku. Šunka sa nesmie smažiť, len ľahko prehriať.

  2. 2

    Uvarené zemiaky scedíme a s mliekom rozmixujeme na hustejšiu jemnú kašu. Potom pridáme na masle prehriatu šunku a vmiešame sušenú pažítku, čerstvo pomleté korenie štyroch farieb, podľa chuti soľ a dobre zmes premiešame.

  3. 3

    Kašu preložíme do pekáča, zasypeme strúhaným syrom, dáme do rúry a mierne zapečieme, kým sa syr roztečie a trochu chytí farbu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia