Slaný koláč s hovädzím a pivom

warisiss - bez fotkywarisiss, 4. októbra 2013

Slaný koláč s chuťou stredoveku.

Suroviny

500 g
500 g
100 g
2 ks
50 ml
100 ml
2 hrste
 štipka
 väčšia štipka
2 ČL
 kúsok
1




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme najemno nasekanú cibuľu a údené bravčové / možno nahradiť slaninou / a pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie mäso. Kto chce, môže použiť mleté, no príde o žuvkanie tých kúskov. Podlejeme vývarom, osolíme a dusíme do zmäknutia, ku koncu podlievame pivom. Toho piva môžeme dať aj viac, ale dbajme, aby sa trochu šťavy aj odparilo, inak bude koláč privlhký.

  2. 2

    Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska. Okrúhlu vymastenú koláčovú formu vystelieme polovicou lístkového cesta. Vlejeme dovnútra mäso s ktorým sme predtým zmiešali zeleninu, pretlak a všetko korenie a prikryjeme druhou vrstvou cesta. Ozdobne pripevníme okraje a pár krát poprepichujeme vrch. Na vrch cesta podávame pár kúskov masla.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej, stredne teplej rúre asi 45 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia