Kandizovaný zázvor fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. septembra 2013

Pred dvoma tyzdnami som pridala recept na kolac, kde som pouzila kandizovany zazvor. Niektore varechacky sa pytali, kde ho kupit. Popozerala som sa po Zobraziť celý popisPred dvoma tyzdnami som pridala recept na kolac, kde som pouzila kandizovany zazvor. Niektore varechacky sa pytali, kde ho kupit. Popozerala som sa po internete a nasla som tento recept na kandizovany zazvor. Az ked som vsetko nafotila a dokoncila zistila som, ze aj na Vareche je uz recept na kandizovany zazvor od @Takina http://varecha.pravda.sk/recepty/kandizovany-zazvor/35597-recept.html Moj recept je ale trochu iny, preto som sa rozhodla tiez ho pridat.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
1 šálka
1 šálka




Postup

  1. 1

    Na kandizovanie je najlepsi mlady zazvor s bledou tenkou supkou. Da sa ale pouzit aj starsi zazvor. Supka zo zazvora sa da dobre ocistit malou lyzickou.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ocisteny zazvor som nakrajala na platky hrube asi 2mm.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zazvor som zaliala vodou a povarila som ho 10 minut. Zvarenu vodu zo zazvoru som zliala do pohara. Zazvor som zaliala novou vodou a povarila som ho znova dalsich desat minut. Vodu z prevareneho zazvoru som opat vyliala.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vody ktoru som zliala z prevareneho zazvoru som pridala skoricu, aniz a klinceky. Vsetko som spolu povarila. Je z toho vyborny caj. Kto chce mat caj sladky, moze si ho prisladit medom.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dvakrat prevareny zazvor som zaliala salkou vody so salkou cukru. Zazvor som varila v tomto sirupe asi 20 minut. Je to hotove, ked sirup zhustne a je leskly. Kto ma teplomer na kandizovanie, tak teplota by mala dosiahnut 106C. Ale da sa to urobit celkom dobre aj bez tohoto teplomeru. Zazvor je dobre nechat aspon hodinu v sirupe v ktorom sa varil.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zazvor som zliala zo sirupu a nechala som ho presusit na sitku.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obsuseny zazvor som potom obalila jemnym krystalovym cukrom. Cukrom obaleny zazvor je dobre nechat volne na tanieri do druheho dna. Potom ho mozeme ulozit do skleneneho pohara.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zazvorovy sirup s malymi kuskami zazvoru som si tiez odlozila. Tento sirup je vyborne sladidlo do caju. Tiez ked ho primiesame do sody dostaneme chutny osviezujuci napoj.

    Kandizovaný zázvor (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dusan95843
Ďakujem za recept, koláč so tázvorom ma upútal, avšak zázvor som nikde nekúpil. Urobím si svoj. krásny recept za *****.
perla61
ďakujem za rcp a tiež ho idem hneď urobiť. Mám rada všetko zázvorové,je to svieže a hlavne zdravé.
izabella929
úplne skvelý nápad...) ja rada kandizujem, tento rok som už narobila pomarančovú, citrónovú aj mandarinkovú kôru...vďaka za recept, vyskúšam.-)
ariela6
pekne si to všetko opísala skvela praca velmi sa mi to pači a tvoj recept si ukladam a určite skusim dakujem
palokuchki
@janikbj , @dusan95843 , @perla61 , @izabella929 , @tetrisss , @lusinkab , @ariela6 , vsetkym vam dakujem za mile komentare. Dufam, ze ked tento recept vyskusate budete s nim spokojni. Tu nie je naozaj co pokazit. Takto upraveny zazvor je chutny jest len tak sam ako cukriky, ale je tiez vyborny do keksov a kolacov. @janikbj , ja som tento tvoj recept predtym nevidela. Vyskusam ho tiez niekedy. Ako karamelovo-zazvorove cukriky to moze byt dobre.
frezia68
Dobre že si pridala ten skvelý recept.Jediná chyba u nás je tá,že čerstvý zázvor ťažko kúpim,ale dá sa vyskúšať a už je v KK a za *****
sonulienka
jej tak toto je super akurát chceme ísť kúpiť zázvor určite vyskúšam už je v KK a ***** paráda pozdravujem a ďakujem
wiwi
Milá frezia68 ,ja som tiež z Prešova a zázvor kupujem v malom Tescu,ešte sa mi nestálo,aby ho tam nemali.Skús sa tam pozrieť je stále čerstvý !
santal
frezia68, zázvor v Prešove je dosť bežný, občas ho dokonca majú v sieti Milk Agro - ja ho kupujem (zdá sa mi tam všetko lepšie a čerstvejšie než v M-A) v malej zelenine v stánku pri vchode do nemocnice (zástavka Hollého).
sara8
Ďakujem za skvelý recept. Práve som dorobila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia