Tvarohový koláč mrveničkový fotorecept

afataga - fotkaafataga, 14. septembra 2013
Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept)
Foto: afataga

Aj takto sa prejavuje tvarohový absťák :-), inspirovala som sa koláčom, ktorý tu je pod názvom Tvarohový koláčik z jednej misky. Neviem, prečo z Zobraziť celý popisAj takto sa prejavuje tvarohový absťák :-), inspirovala som sa koláčom, ktorý tu je pod názvom Tvarohový koláčik z jednej misky. Neviem, prečo z jednej, ja som zašpinila dve :-), ja som ho upravila, ubrala som cukor, do cesta som dala aj vločky, dala som viac smotany a nepoužila som mrazené ovocie, ale brusnice. Ten koláč tu bol už dávnejšie, tak možno niekoho trochu inšpiruje.

10
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

2/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 ČL
1 osminka
Plnka:
500 g
400 g
1/3 hrnčeka
2/3 hrnčeka
1 ks
2 ČL
200 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto som urobila mrveničku.

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske som zmiešaním surovín urobila plnku.

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do malého pekáča som dala papier na pečenie a menšiu polovicu mrveničky, t.j. asi 1/3

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to som dala celú plnku

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch som dala zvyšnú mrveničku a dala som piecť na 180° na 50 min. Treba si odlsedovať farbu, má byť taká zlatavá

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po pol hodine som ho vybrala na podnos, jasné, že ešte nebol studený, ale tá vôňa sa nedala vydržať :-), za chvíľu som ho musela nakrojiť, ale tým, že bol ešte teplý, sa trochu rozpadával, čo aj vidno na fotke, no čo už. Tá mrvenica navrchu je úplne úžasne chrumkavá

    Tvarohový koláč mrveničkový (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

elysa
chutná inšpirácia, aj nám tvaroh chutí, kk...
luss44
mne sa práveže taký rozpadavajúci páči, aj tie chrumkavé vločky navrchu, už je uložený
havino
tento veru nepoznám, ani ten čo spomínaš som tu nepostrehla, podobný som robila dnes, ale s ríbezľami, s tým,že ho tu dám, tiež som z rohu odkrojila ešte teplý a tiež sa mi mrvil na tanieriku, nuž len komu by to vadilo, mne nie, ked je chuť na sladké, akú som mala dnes ja... ukladám , takýchto koláčov nikdy nie je dosť
michalides
recpet je dobrý...moja mama robí niečo podobné ale plnku v takejto variante vidím prvý krát. Inak výborné foto, využitie protisvetla a tým aj lepšie tiene ktoré dodajú plasticitu.
afataga
dakujem vam dievcata a chlapec, budem rada, ak bude chutit, co sa mi na nom paci, ze je nenarocny na pripravu, ide to raz-dva
eviana
@afataga , velmi šikovný koláčik... vzhľadom na relatívne jednoduchý pracovný postup výsledok hotový luxus... tlieskam :)
radost
@afataga
ja som dnes využila tvoj návrh mrveničky-s ovsenými vločkami..pridala so trochu aj pšeničných klíčkov-na kysnutý slivkový...nuž...jedného nenapadnú toľké variácie...preto je VARECHA dobrá..dakujem..
margaretka28
koláčik je krásny, tie vločky aj ja dávam, je to tak oveľa lepšie, máš 5* a uložím si ho do kk na vyskúšanie, aby som nezabudla :-)
tiginko
milá @afataga ďakujem ti za super inšpiráciu na dnešný nedeľný koláčik. Použila som tvaroh+ricottu a kedže som už nemala smotanu, dala som svoj domáci hustý jogurt. Dosť som sa zľakla tej riedkej konzistencie náplne pred pečením, až som oľutovala, že som pridala to mlieko (dala som 1/2 šálky). Pre istotu som teda okrem pudingu dala ešte za lyžicu tapiokovej múčky (niečo ako škrobová múčka). Do mrveničky som použila kokosový cukor a dala som 1/2 na spodok a 1/2 na vrch. Koláč je úžasný, mizne raketovou rýchlosťou a asi vedie medzi tvaroháčmi.

afataga
@eviana dakujem, mas pravdu, je jednoduchy
@radost ano, presne na to je varecha, ja tiez davam vlocky do kazdej mrvenicky
@margaretka28 dakujem, vyskusaj, ale u vas rovno zdupluj mnozstva :-)
@tiginko vysiel ti uplne suprovo, dakujem za foto, ano ta napln je riedka, ale ten skrob to zlepi dokopy :-), mam este jeden podobny rcp a tam ide az pol litra mlieka a tiez to ztuhne, dalo by sa asi dat vajce miesto pudinku, neviem, treba vyskusat
kika1212
aký výborný, šikovný tvaroháčik. Netreba šľahať, netreba vaľkať, dobre si to vymyslela, aj tá mrvenička, nóó super:)
mariamka
toto vyzera naozaj skvele! a hlavne jednoducho, a "lahko" :)
mirkamt
@afataga , prosím ťa, stačí, ked na klasický veľký plech množstvo surovín zdvojnásobím? A nezaškodí vločkám, ked ich pred pridaním k ostatným surovinám premyjem?
afataga
@mirkamt kvoli tebe som odmerala plech :-), je 20 x 28 cm, tak podla plechu, bud nasob 2x, alebo 2,5x, aby si to nemala taku tenku placku, s tymi vlockami ti neporadim, ja ich nikdy neumyvam, tak nemam tusenie, naco ich umyvas?
tiginko
podľa mňa ich nemôžeš @mirkamt použiť mokré, resp.vlhké, lebo ti nepôjde urobiť mrvenička a stane sa z nej blatko. Jedine že by si ich po premytí dôkladne vysušila...
marianna76
krásne... ukladám si....dík.... dakedy som takýto robila s marhulami....
afataga
@marianna76 dakujem, ja som podobny robila s jablkami a nedavno tu boise dala podobny so slivkami
@heppinka dakujem, asi je nas viac takych na svete :-)
mirkamt
@afataga dakujem za zmeranie plechu, určite koláčik vyskúšam. Vločky sa umývajú preto, aby boli čisté. :-) Niekedy ich pridávam do zeleninovej polievky a predtým ich v miske umyjem a bola by si prekvapená, aká je z nich špinavá voda. Preto mi to nejde do hlavy, že sa používajú neumyté.

@tiginko preto som sa pýtala, lebo určite je rozdiel, či použijem mokré alebo suché, hoci ešte nemám skúsenosti s takýmto cestom z vločiek.
kika1212
@afataga , dnes som urobila Tvoj tvaroháč, je výborný, len ako píše @tiginko , pol posýpky na spodok a pol na vrch. Mala som pred pečením čítať komentáre (na budúce). Plnky bolo trochu viac, ale mala som väčší plech a slabý odhad.



Ďakujem za rcp, väčšiu rýchlovku nepoznám.
afataga
@kika1212 ja poznam :-))), paradne sa ti vydaril, viac plnky nikdy nie je na skodu, povodne som aj davala pol na spodok, ale takto mi to viac chuti, treba si odskusat co komu viac vyhovuje, dakujem za foto, skoda ze sa neda poslat kusok na kostovku :-)
four
Vyzerá to delikátne. Určite vyskúšam.
luss44
@afataga dnes si ma inšpirovala a výsledok je veľmi fajn, dala som kandizovaný citrón do plnky, tie chrumkavé vločky navrchu urobia výbornú chuť. Vdaka za rcp, ozaj rýchlovka, za 20 min.bol v rúre.


afataga
@Luss44 (6.3.2016 12:54)

podaril sa ti ukazkovo, az si mi chute narobila, ja som ho robila minuly tyzden, jasne, ze aj kandiz. kora moze byt, uz som robila aj s mrazenym lesnym ovocim, som rada, ze chutilo :-)
luss44
rada pripomeniem túto rýchlovku šup šup, robievam ho už pravidelne, dnes je u nás s rebarborou a mrazenými černicami.
afataga
@Luss44 (22.5.2016 13:07)

tesi ma, ze sa kolac u vas udomacnil, rad byva u dobrych ludi :-), rebarbora je dobry napad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia