Sterilizovaná kapiová nátierka s hlávkovou kapustou

vlasatka - fotkavlasatka, 8. septembra 2013

V diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku.Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že ju už robila), ale minulý týždeň, keď som robila Zobraziť celý popisV diskusii "tetuska" zháňala recept na takúto pomazánku.Jej požiadavku som si všimla neskoro (písala, že ju už robila), ale minulý týždeň, keď som robila nejaké kapiové pomazánky z mojich starých receptov, takúto som tam našla. Nikdy som ju nerobila, aj keď som sa viac krát na to chystala. Budem rada, ak ju niekto vyskúša, alebo takúto robil, keby napísal aká je. Takže tu je postup:

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
5 ks
3 ks
2 ks
2 dl
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu pokrájame (ja krájam zeleninu na takéto pomazánky na štvrťky alebo polovice, pretože sa to aj tak rozvarí). Keď som robila tie kapiové pomazánky,dávala som do nich aj jaderníky z paprík, pretože ich prepasírujem a tie dajú pomazánke chuť.

  2. 2

    Varíme všetko do odparenia vody (zo dve hodinky). Potom prepasírujeme, pridáme 2 rajčiakové pretlaky(nemám v recepte uvedené aké veľké, ale možno by bolo dobré aj pomodoro 500g- majú napr.v Lidli) a dáme sterilizovať.

Diskusia k receptu

janocka84
Ja ju robievam, ale mierne iny pomer surovin pouzivam. Ja papriku ocistim od jadernikov, pretoze udusenu zmes mixujem - nepasirujem. Je vyborna a chuti ako paprikova pomazanka.
tetuska
ďakujem, vykúšam na budúci rok, už mám zavarené, našla som ju na inej adrese... s kapustou je výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia