Bystrické koláče

timothy - fotkatimothy, 5. septembra 2013
60 minút
príprava

Suroviny

Maslové cesto:
140 g
130 g
 na vymastenie
Kysnuté cesto:
300 ml
90 g
2 ks
40 g
380 g
40 g
Plnka:




Postup

  1. 1

    Na kvások namrvíme droždie do malého množstva vody a necháme podkysnúť.

  2. 2

    Múku vypracujeme s maslom na pevné maslové cesto prikryjeme a necháme odpočinúť.

  3. 3

    Na kysnuté cesto rozmiešame smotanu z cukrom, štipkou soli, žĺtkami a nakoniec kvások. Pridáme múku a maslo, vypracujeme cesto a vyvaľkáme.

  4. 4

    Na kysnuté cesto položíme vyvaľkané maslové cesto, obidve cestá zložíme a vyvaľkáme, čo opakujeme 4-krát.

  5. 5

    Z cesta povykrajujeme okrúhle koláče, v strede ich naplníme plnkami.

  6. 6

    Koláče poukladáme na vymastený plech, položíme na teplé miesto a necháme 15-20 minút podkysnúť. Potrieme trocha rozšľahaným bielkom a dáme upiecť do zlatista.

Diskusia k receptu

lailuska
Isto iste nekompletný recept! Kde je napr. múka do kysnutého cesta?
evanaaa
Tak takéto by som si aj dala, neikedy mám na ne chuť viac ako na krémové. Pripomína mi to plundrové cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia