Tapiokový puding s orieškovo-čokoládovým domácim müsli

alinka76 - bez fotkyalinka76, 25. augusta 2013
Tapiokový puding s orieškovo-čokoládovým domácim müsli
Foto: alinka76

Toto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz spraviť s dačím chrumkavým. Výsledok bol viac ako Zobraziť celý popisToto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz spraviť s dačím chrumkavým. Výsledok bol viac ako fantastický!

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/3 šálky
2 šálky
 štipka
1 ČL
musli:
2 PL
1 PL
4 ks
 hrsť
2 PL
2 PL
1 PL
6 ks




Postup

  1. 1

    Tapioku, mlieko a kardamón dáte variť za neustáleho miešania asi 15 minút, kým sa nespraví hustá želé hmota, tapioka krásne napučí a zosklovatie, vo vnútri zostane biela bodka.

  2. 2

    Na panvici skaramelizujete 2PL trstinového cukru, pridáte 1PL ghee alebo kokosového oleja, premiešate, pridáte hrsť vločiek, premiešate, nech vločky nasiaknu, prihodite 2PL vlašských orechov, 2PL kokosovej múčky, 4 datle nakrájané na kúsky, 2PL brusníc, dobre premiešate a nakoniec pridáte 1PL karobovej nátierky, necháte chvíľku povariť, aby všetko dobre presiaklo tým karamelom a hotovo. Na koniec dáte ešte asi 6 koliesok banánu.

  3. 3

    Puding naservírujete do misky, necháte chvíľku vychladnúť a ozdobíte müsli. Je to skvelé!

Diskusia k receptu

farbuska
Tapioku milujem, varievam ju v kokosovom mlieku ako tapiokvo-kokosový puding (super!) doplnený čerstvým ovocím a tvoj recept vyzerá tiež fajn, ale v rozpočte surovín si zabudla uviesť tie vločky a ich množstvo. Uprav si to ta, prosím. Vďaka.
kukulienka71
@alinka76 , tapioku nezvykneš namočiť pred varením? Zaujal ma tvoj recept, vyskúšala by som ho rada, aj foto je krásne! Ďakujem za odpoveď:-)
elisticka
tapioku mam a nevedela som ako na nu.... vyskusam dakujem za receptik :-)
francuzska1
Dakujem za recept, prisiel mi velmi vhod, kedze mam dlhsie kupenu tapioku. Ten tvoj je velmi jendoduchy a celkom rychly;-) Urcite vyuzijem;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia