Hruška v Skalickom rubíne

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 26. augusta 2013
Hruška v Skalickom rubíne
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
900 g
500 ml
1 ks
100 ml
150 g
2 ks
150 g
2 ks
z 1/2 ks citróna
5 ks
 štipka
150 g (na ryžu)
1 ČL
70 g
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme Skalický rubín, malinovú šťavu, badián, klinčeky, cukor a kardamón. Pridáme očistené polovičky hrušiek a na slabom ohni varíme asi 10–12 minút. Hrušky vyberieme, víno zredukujeme varom na asi 400 ml a zahustíme solamylom. Hrušky vložíme do vychladnutého vína a necháme odstáť v chlade tri hodiny.

  2. 2

    Škoricová ryža: Do hrnca dáme mlieko, škoricu, cukor, štipku soli a kôru z polovice citróna. Za stáleho miešania varíme pomalým varom, až kým ryža nie je mäkká a nevznikne krémové rizoto.

  3. 3

    Po vychladnutí z ryže tvarujeme alebo vykrajujeme placky, ktoré obalíme v mletých lieskovcových jadrách a opečieme na masle do zlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia