Pečené klobásky s banánmi a hranolkami zo sladkých zemiakov

dorenika - fotkadorenika, 15. augusta 2013
Pečené klobásky s banánmi a hranolkami zo sladkých zemiakov
Foto: dorenika

Tročku naobvyklá kombinácia ale mne to veľmi chutí.Ak viete urobiť klobásky doma tak máte vyhrate,pre nás ostatných odporúčam bezgluténové.(Ja viem že sa tam múka Zobraziť celý popisTročku naobvyklá kombinácia ale mne to veľmi chutí.Ak viete urobiť klobásky doma tak máte vyhrate,pre nás ostatných odporúčam bezgluténové.(Ja viem že sa tam múka nepridáva ale evidentne pridáva takže ak ste celiatici alebo sa stravujete paleo tak vyberajte tie bezgluténové)

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si oškrábeme zemiaky a nakrájame na hranolkový tvar.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom olejom-hlavne konce.Potom dáme piecť na 30min na 175 stupnov,tak aby boli chrumkavé ale nespálene.Po tom ako ich vytiahneme ich posolíme a premiešame.

  2. 2

    Medzi tým si na panvicu s rozohriatym oliv.olejom dáme opiecť klobásky a banány-v celku.Keď sú banány z oboch strán opečené,varechou ich "rozkrájame" a premiešame.Ďalej opekáme s klobáskou,jemne ich posolíme a polejeme 1PL medu,premiešame a povaríme cca minútu.

  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

daguska
Ja osobne grilovane banany rada nemam a aj bananove zakusky obchadzam. Kubanska a spanielska kuchyna pouziva banany na slano i sladko. Dokonca aj v skolskej jedalni varia " Arroz a la Cubana", co je grilovany banan s grilovanym parkom, ryzou a hranolkami naraz Je to poliate kecupom a tunajsie deti to miluju. Kolegyne v robote si casto robievali " Tortilla de platano " co je omeleta s pokrajanym bananom. Tak myslim, ze ti co banany maju radi mozno vyskusaju.
babidka
@dorenika , ja by som to aj bez problemov zjedla. Nielen na Kube ale aj na Filipinach robia nieco podobne /teda klobasku pecenu s bananami/ ale tam na to pouzivaju "ine" banany . Su mensie, zelensie a ja ich volam "prilohove" banany . Z tych bananov robia aj nieco ako nase zemiakove pyre , opekaju ich , vyprazaju aj griluju . Chutou dost pripominaju zemiaky ...a predsa len - su ine .Kedze Filipiny aj Kuba boli starocia pod spanielskym vplyvom , mozno ma toto jedlo nejaky zaklad v spanielskej kuchyni ? Takze mily @kredenc- skus sa vybrat do sveta ochutnat aj nieco ine ... a hned nekritizovat :-)
ankabanka
Banany na varenie a smazenie sa volaju "Plantain" a nedosahuju sladkost normalnyh bananov na ktore sme zvyknuti k beznej konzumacii.
Ako hovori babidka, viac sa podobaju sladkym zemiakom a su vynikajuce ako prilohy, alebo ako dezerty, zalezi od pripravy.
sisok
Pekny, originalny recept....konecne nieco ine ;) z Kredenca si nic nerob, dalsi podpichovac, ktory ani jeden jediny recept nepridal a kritizuje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia