Nakladaná cuketa s feniklom

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Nakladaná cuketa s feniklom
Foto: Ľuboš Pilc
5 pohárov 500ml
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks stredne veľké
300 ml
2 ks
3 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vínny ocot s cukrom a vodou zvaríme na nálev.

  2. 2

    Do pohárov naukladáme nakrájanú cuketu, pridáme nakrájaný fenikel.

  3. 3

    Poháre zalejeme pripraveným horúcim nálevom, uzatvoríme viečka a vysterilizujeme.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Ak nemáte radi fenikel, chutný je aj variant len s cuketou a čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia