Rýchla omáčka na špagety

martina0812 - fotkamartina0812, 6. augusta 2013

Došla mi morcadella a zostali špagety. Tak som urobila 5 minútovú omáčku typu "čo dom dal". Famílii chutila lepšie, než klasická. :-D

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 - 2 ks
1 ks
2 strúčiky
3 PL




Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme rozpáliť olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a usmažíme na oleji do sklovita.

  2. 2

    Pridáme roztlačený strúčik cesnaku.

  3. 3

    Párky nakrájame na kolieska a pridáme k cibuli.

  4. 4

    Rajčiny ošúpeme, pokrájame na štvrťky a šupneme k cibuli a párkom.

  5. 5

    Miešame, kým sa rajčiny nerozvaria a nevytvorí sa omáčka. Celý výtvor dochutíme soľou a čiernym korením. Dobrú chuť!!! :-D

Diskusia k receptu

elef
fuj morcadella ako to niekto moze jest
neposed
nas, skornarodenych ucili, ze na jedlo sa nikdy nehovori fuj, a pacit sa Ti nemusi, ved kazdy mame nieco, co nemusime a napriek tomu inym chuti
martina0812
Tiež by som radšej bez párku, ale moja família je mäsožravá. Keď v tom nie je aspoň kúsok mäsa, povedia, že nie sú zajace, aby to jedli... :-)
Morcadella rozhodne nie je "fuj", to nie je žiadne jedlo. Keby to nikto nejedol, tak by sa nepredávala. Mne napríklad brutálne chutí tá obyčajná, bez syra, bez mäsa. :-)
micanela
morcadella vobec nie je fuj /najma ak nemas peniaze/ ... a presne ako hovori moj otec, na jedlo sa nikdy nehovori fuj, fuj sa hovori /s prepacenim/ na hovno
amelie
... keby to nikto nejedol, tak by sa nepredávala... veľmi smutné
elef
tak to radsej spagety s cistym kecupom ako s tou umelinou ved smutne je to ze nam to tu navozia a my to jeme a oni na tom zarobia a stoji to za ...napr v rakusku by to nik ani nekupil nieto este jedol ale proti gustu...ja radsej ciste s kecupom alebo tou omackou co si tu dala
martina0812
smutné, áno, ale na druhej strane, čím väčší "bordel", tým viac to ľuďom chutí. Napríklad kuracie nugety. Minule som videla video s jedným známym kuchárom, ktorý predvádzal ich prípravu deťom. Tie decká určite už nevezmú kurací nuget do úst, bolo to nechutné! Ale takých jedál je veľa - paštéky a kadejaké hotové polotovary... dokonca aj mäso z výseku nie je čerstvé, ale sem putovalo pol roka hlboko zmrazené, tu ho rozmrazili a predávajú ako také, ktoré sa ešte včera páslo, alebo spokojne v chlieviku grúlilo... dá sa zohnať aj kvalita, ale za akú cenu!!!
astheart
Nejdřív jsem si myslela, že je to překlep a má to být MORTADELLA, ale ostatní diskutující to několikrát zopakovali ve verzi MORCADELLA a to skutečně nevím, co je.
irenaw
@astheart mäsová konzerva, názov je zrejme skratkou pre výraz morčacia delikatesa... (pre zasvätených bude moje vysvetlenie úplným bludom, ale veď nemohli to nazvať "niktonetušíčovtomje")
irenaw
aha, žabka tuší, a nie je tam žiadne morčacie, to sú veci :-)
elixir
Pre mňa bola morcadella veľká dobrota, keď som bývala na internáte... So špagetami to bolo jedlo "rýchlo uvariteľné" aj v provizórnych podmienkach. :)
irenaw
@elixir ja som zas zbožňovala ako dieťa hovädzie a bravčové vo vlastnej šťave :-P to bolo ešte "keď sa voda sypala a piesok sa lial" a ešte nebehala po každej výrobnej linke sója a nenechávala tam svoje stopy ;-)
elixir
Podľa mňa ľudia sóji krivdia... teda, chuť - to je každého osobná vec, ale iné hľadiská...
Hlavne po tom, čo v rámci jednej nemeckej relácie robili prieskum bio dodávateľov a u každého testovaného zistili (laboratórne), že ich brokolica (čerstvá, mrazená) je geneticky modifikovaná. Okrej aj inej zeleniny.
Medzi danými firmami, ktoré sú zásobované gm dobrotami a spracúvajú/predávajú ich ďalej, bola napr aj Alnatura.
Niektoré krajiny EÚ vraj dodávateľom neukladajú povinnosť, aby genetickú úpravu uvádzali pri svojich produktoch... Medzi také by malo patriť napr Holandsko.

Ani som nezostala prekvapená...
elixir
pardon...

...Niektoré krajiny EÚ vraj PRODUCENTOM neukladajú povinnosť...
irenaw
na rovinu priznávam, že sóju jedávam, ale kupujem iba suchú strukovinu. dobre viem, že aj keď ju vyberám podľa "najlepšieho vedomia a svedomia", v skutočnosti nemám šancu niečo vedieť :( tiež viem, že veľa neodhalených GMO sa potuluje medzi regálmi (naposledy ma dorazili so špaldou, ktorú už tiež akosi vylepšujú)... ale lacná zmes bude určite namiešaná z najlacnejších prísad, čo sa mi nezlučuje s tým, čo by som chcela jesť. konkrétne v mäsovo-sójovej zmesi by som čierneho Petra mala problém prideliť len jednému kandidátovi. za rovnaké peniaze si namiešam čosi podobné radšej doma. očividne som ešte nevyrástla z toho "ja sama, ja sama..." :-)))
elixir
Tak je to správne...síce nemáš šancu vedieť, ako sa daná potravina pestuje, ale keď si jedlo pripravíš sama, aspoň vieš, že ho nerobíš z plesnivých či starých surovín, atď... :)
mariaklara
Tak toto určite vyskúšam, lebo špagety milujem.....recept ukladám... :-)))
martina0812
Ja sóju všeobecne nemám rada, zjem ju len v morca delle. Kedysi som vrámci zdravej stravy skúšala nahradiť v rôznych jedlách polovicu mletého mäska sójou ( napr. plnená paprika ). Na pohľad to bolo rovnaké, ale chutiť to nechutilo nikomu. Všeobecne mi chutia nezdravé potraviny ( ja viem, som úplne mimo súčasného trendu ) a zastávam názor, že väčšina super zdravých jedál je aj super nechutná ( česť výnimkám, aj na také som už natrafila). Len sa teraz do mňa nepustite, je mi jasné, že teraz som asi zdvihla mandle každému, kto sa pokúša zdravo jesť. Myslím, že zdravé je jesť všetko, v rozumných množstvách. Čo sa týka kvality potravín, spomeniem len jeden prípad za všetky. Mala som známu, ktorá pracovala na slepačej farme. Sliepky boli celý čas zatvorené v klietkach a znášali vajcia. Kŕmené boli stále rovnako - zmeskou. V pondelok znášali normálne vajcia, v utorok bio vajcia, v stredu zasa nejaké iné vajcia... proste, stále tie isté sliepky, stále to isté krmivo, tie isté vajcia, len sa inak orazítkovali. A teraz hľadajte skutočne kvalitné vajcia!!! Ešte že mám doma sliepky.
renener
Super recept...mam rad morcadelu a v principe som si na spagety daval okrem morcad... aj opecenu klobasku na jemno pokrajanu plus ostry kecup. Tento recept je pre mna fajn....nevedel som ako nahradit tu konzervu, uz som mudrejsi, navyse verim ze to bude chutnejsie a kvalitnejsie jedlo, mozno este ta soja by sa tam mohla zapracovat...takze dik
martina0812
@renener , ďakujem, sóju som doma nemala, možno by sa dala nahradiť vopred namočenou a uvarenou fazuľou, ale ako som písala hneď v úvode, bol to recept typu "čo dom dal" a fazuľu, ani sóju veru nedal.... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia