Krémové zeleninové (študentské) cestoviny

becky - fotkabecky, 31. júla 2013
Krémové zeleninové (študentské) cestoviny
Foto: becky

Výmysel môjho kamaráta. Nikdy mi nechutili cestoviny a už vôbec nie špegety s riedkym kečupom, ale toto je už niečo iné. Cestoviny sú ľahko Zobraziť celý popisVýmysel môjho kamaráta. Nikdy mi nechutili cestoviny a už vôbec nie špegety s riedkym kečupom, ale toto je už niečo iné. Cestoviny sú ľahko obalené krémovou omáčkou s množstvom zeleniny. Fotka sa veľmi nepodarila... určite chutia lepšie než vyzerajú! :)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 - 3 strúčiky
1 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme brokolicu. Medzitým nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku. Orestujeme na oleji a pridáme brokolicu. Posolíme, pridáme zvyšné koreniny. Veľa z každého. Ja dávam od oka.

    Krémové zeleninové (študentské) cestoviny - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme drvenými paradajkami alebo paradajkovým pretlakom. Ja dávam len 100 ml, ale je na Vás ako veľmi paradajkové to chcete. Omáčka sa nám redukuje na miernom ohni. Uvaríme si cestoviny.

    Krémové zeleninové (študentské) cestoviny - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa cestoviny uvaria, zcedíme a primiešame k omáčke. Vypneme. Nakoniec pridáme 1-2 PL (podľa chuti a množstva) Philadelphia alebo Bánoveckú nátierku bez príchute. Zľahka premiešame.

    Krémové zeleninové (študentské) cestoviny - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
až na to, že je tam skombinovaných zbytočne veľa korenín/byliniek (menej je niekedy viac), skvelé študentské jedlo. Určite lepšie ako párky alebo paštétový chlieb. Chválim kamaráta, drž sa ho :-)
mirop
zbytocne vela korenin, niektore su zduplovane v provensalskom koreni
afataga
suhlasim s oboma nazormi vyssie, super studentske jedlo, ale naozaj je vela tych korenim, aspon tu zmes by som vynechala, skus nabuduce dat iba bazalku a oregano, alebo tymian a rozmarin, lepsie vynikne ich chut :-)
becky
Tak bylinky každý podľa svojej chuti. Ďakujem za tip, ale doteraz som bola spokojná.
emka9
Ja ako študentka to oceňujem! :-)
janger
@becky , nam zase cestoviny chutia velmi :-)... Robievam pomerne casto. Aj tieto tvoje sa mi pacia...A mne sa tie koreniny nejako prekombinovane nezdaju. Ved oregano, bazalka, tymian, rozmarin, to je vsetko aj v provensalskom koreni, takze to spolu pasuje. Pekny recept :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia