Hrach s paradajkou ako príloha

methi - fotkamethi, 29. júla 2013
Hrach s paradajkou ako príloha
Foto: methi

Suroviny

1/2 ČL
2 ks
2 strúčiky
1 ks
4 hrste
1/4 ČL
1 ČL plochá
1 ČL




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme olej (alebo ghí), pridáme tmavé horčičné semienko a necháme ho prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme cibuľu zosklovatieť. Pridáme kurkumu a nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme, kým sa paradajka nerozpadáva. Pridáme mrazený hrach, soľ, čili korenie a 5 minút prikryté dusíme na miernom ohni. Môžeme podliať trošičkou vody. Nakoniec pridáme korenie tandoori masala, sušenú mätu a premiešame - prehrejeme a odstavíme z ohňa.

  2. 2

    Podávame s plackami alebo ako prílohu ku karí a ryži.

  3. 3

    Použila som kupovanú zmes Tandoori masala, ktorá obsahuje: mletý koriander, chilli korenie, rímsku rascu, klinčeky, cassia (neviem preložiť), drvený toor dal, sušený cesnak, soľ, čierne korenie, sušený zázvor, biely mak, kurkumu, badyán, muškátový oriešok, asafoetida, triphala and cassia leaf (neviem preložiť; cassia leaf sa považuje za ázijský bobkový list)

Diskusia k receptu

monzet
Toto sa mi páči,a teším sa,že si späť Miška :-D
ildinka
Ja by som to brala kľudne aj ako ľahké hlavné jedlo.....s ryžou,zemiakmi....
cassoviana
Cassia je druh škorice, často zamieňaná za pravú škoricu (cejlónsku). Bavili sme sa o tom pred nejakým polrokom v bio-obchode. Mám o tom totiž rozpísaný článok (nie a nie ho dokončiť). O nejakých listoch však neviem... Dnes-zajtra tam pôjdem znova (čo pri ich cenách a mojom plate je fakt len párkrát doroka). Skúsim sa spýtať, možno poradia...
cassoviana
Díky @Methi za udičku, čiže bobkový list z rodu škoricovníkov, dobrý zmätok :) ja som sa až doteraz zaoberala len škoricou (cejlónskou) a cassiou... celkom si ma nakopla, aby som rozšírila svoj záujem o ďalšiu "položku". Ešte raz ďakujem, že si si našla čas. Apropo... pekné fotky máš :)
methi
Vdaka :) Ak sa budu potom tvoje poznatky nachadzat niekde na internete, priloz sem link, rada si precitam.
cassoviana
Mne to síce trochu trvá, kým veci dotiahnem do konca... blog už pekných pár rokov, ale neaktívny, kopec projektov v hlave aj v draftoch, len som dosť roztrieštená na všetky strany, bojujem s časom, s každodennou nevyhnutnou rutinou a prioritami (rozumej povinnosťami), niekedy aj sama so sebou... a tak na to, čo by mi bolo milé, zostáva žalostne málo... URČITE však dám vedieť!
Všetko dobré prajem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia