Citrónové kocky

aszabka - bez fotkyaszabka, 18. júla 2013
Citrónové kocky
Foto: aszabka

Urobila som lemon curd podľa receptu od Janger, nakoľko sme mali chuť na osviežujúci koláčik. Bol až príliš osviežujúci, nedala som do neho totiž Zobraziť celý popisUrobila som lemon curd podľa receptu od Janger, nakoľko sme mali chuť na osviežujúci koláčik. Bol až príliš osviežujúci, nedala som do neho totiž 200 g cukru, ale iba 100, no šľahačka navrchu zjemnila tú kyslosť.

8 kociek
porcií

Suroviny

2 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
Citrónový krém:
200 ml
120 g
120 ml
5 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si lemon curd podľa Janger, alebo podľa svojho výberu. Necháme ho vychladiť a primiešame do neho kyslú smotanu a tvaroh. Podľa chuti oslaďte, alebo i nie, ja som viac nesladila.

  2. 2

    Upečieme si piškótové cesto. Ja mám malý šikovný plech s vnútornými rozmermi 20x24cm. Kým sa cesto pečie, zalejeme želatínu vodou, tými 120ml a necháme 10 minút postáť, potom ju trochu ohrejeme a prilejeme do citrónovo tvarohového krému. Ja ho potom dávam do chladničky trochu stuhnúť a chvíľami ho premiešavam. Keď má trochu pevnejšiu konzistenciu, navrstvíme ho na koláčik, zarovnáme. Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu, mala som šľahačku v prášku, no môže byť akákoľvek.

  3. 3

    Citrónové kocky boli osviežujúce, no keď som varila lemon curd, neprepasírovala som ho potom a ostali v ňom kúsky citrónovej kôry, čo môže, ale nemusí vadiť. Mne nevadili..Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerajú naozaj ľahúčko, chutne a sviežo
aamm
určite vyskúšam, chcem sa opýtať, či si použila celý lemon curd do krému(ten od Janger), ďakujem
aszabka
aamm, áno, bolo ho podľa mňa akurát na taký malý koláč....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia