Vegetariánske čili s bulgurom

becky - fotkabecky, 5. augusta 2013
Vegetariánske čili s bulgurom
Foto: becky

Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 hrnček
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme bulgur podľa návodu. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Cibuľu a cesnak na drobno, papriku a mrkvu na kocky. Môžete použiť aj hríby, cukinu alebo baklažán.

  2. 2

    Rozohrejeme panvicu a na oleji do mäkka orestujeme pripravenú zeleninu. Posolíme a okoreníme drvenou rascou (1-2 ČL), sladkou paprikou (1-2 ČL), štipľavou paprikou/čili (drvené, susené alebo čerstvé podľa chuti).

  3. 3

    Keď je zelenina mäkká pridáme uvarený bulgur, zcedenú fazuľu a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ja osobne preferujem drvené paradajky.

  4. 4

    Privedieme do varu a potom necháme variť na miernom ohni 10-20 minút až dokým sa nevyparí voda.

    Vegetariánske čili s bulgurom - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme v miske, posypeme nastrúhaným syrom a podľa chuti/štipľavosti s bielym jogurtom. Dobrú chuť.

    Vegetariánske čili s bulgurom - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Mne by to chutilo práve teraz v tých teplotách a priznám sa,že okrem jedla na zaujal ten zaujímavý tanier :-) je to keramika? A prepáč,ak som zvedavá...:-)
martinis
výborný nápad, ostré, zeleninové a chutné, ja by som syr vypustil a rašej si tam pridal hádam aj pár kvapiek tabasca :) zaujalo ma, že bulgur si použila ako náhradu mäsa. ja ho varím skôr ako zámenu za ryžu, výživovými hodnotami, spôsobom úpravy atď. sa podľa mňa viac hodí ako "škrobová" príloha. mäso zvyknem nahradiť strukovinami alebo častejšie tofu, ktoré možno pripraviť podobne ako mäso. je to však na chuti a zvykoch každého, ja ti dávam palec hore ! :))
becky
Ďakujem za komentáre. Robila som aj bez bulgur-u len s fazuľou a zeleninou a podávala s ryžou, ale takto je to viac "mexické" keďže čili sa podáva skôr ako hustá polievka. Čiže bulgur nie je výživová náhrada mäsa, ale skôr nahrádza tú štruktúru.
Tanier je anglický porcelán. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia